Звернення бійців батальйону «Донбас»  до влади та журналістів з приводу дискредитації військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії

Звернення бійців батальйону «Донбас» до влади та журналістів з приводу дискредитації військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії

Укрінформ
25  жовтня, 12.30 - Звернення бійців батальйону «Донбас».

Організатори: бійці батальйону «Донбас» ЗСУ.

Учасники: В'ячеслав Власенко - командир батальйону "Донбас" ЗСУ, полковник (позивний "Філін"); Валерій  Кольцов - заступник командира батальйону "Донбас" ЗСУ, полковник (позивний "Вокер"); Дмитро Бабкін - командир танкового взводу Бригади швидкого реагування НГУ,  мол. лейтенант (позивний "Беня"); сержант "Авер" - командир штурмового взводу батальйону "Донбас" ЗСУ.

Підсумкові матеріали:

Батальйон "Донбас" жодним чином не підтримує будь-які акції протесту біля Верховної Ради - командир

Керівництво та бійці батальйону ЗСУ "Донбас-Україна" виступили зі зверненням, у якому наголосили, що вони не мають жодного відношення до будь-яких акцій протесту біля Верховної Ради.

Таку заяву оприлюднив в Укрінформі  командир батальйону "Донбас" ЗСУ полковник В'ячеслав Власенко.

"Особовий та керівний склад  батальйонів ЗСУ та Нацгвардії "Донбас" жодним чином не підтримують будь-які акції протесту, що мають політичний характер та проходять в Україні. Ми виступаємо з вимогою заборонити на законодавчому рівні використання цивільними особами та військовослужбовцями запасу символіки батальйону", - сказав Власенко.

Він зауважив, що наразі біля парламенту знаходяться люди, які в переважній більшості не мають відношення до  батальйону "Донбас" і яких у своїх цілях використовує народний депутат Семен Семенченко, колишній представник батальйону. Власенко пояснив кореспондентові Укрінформу, що Семенченко ніколи не займав будь-які посади в батальйоні "Донбас", він був "так званим прес-секретарем, піарщиком", а наразі створив так звану громадську організацію "Внутрішній корпус батальйону "Донбас", який ніде не зареєстрований, і "використовує у своїх цілях шеврони батальйону".

Водночас командир батальйону "Донбас" зауважив, що з Семенченком дійсно знаходяться понад 10 колишніх бійців  батальйону "Донбас", "яким важко було протистояти Семенченку, що вміє гарно говорити, але вони розберуться з часом". Усі інші, за словами Власенка - це "проплачені "тітушки", які розхитують ситуацію у країні на користь ворога".

У свою чергу,  заступник командира батальйону "Донбас" ЗСУ Валерій  Кольцов звернувся до тих, хто знаходиться поруч із Семенченком, "згадати свою клятву - захищати зі зброєю свою країну і повернутись на передову, де їх чекають побратими".

Учасники прес-конференції, ветерани батальйону "Донбасу" наголосили, що жодним чином не мають відношення до розхитування  ситуації у країні і просять ЗМІ не називати так званих політичних активістів та громадські організації батальйоном "Донбас", бо цим вводять в оману українське суспільство, принижуючи гідність справжніх патріотів, які захищають Україну на передовій.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-