Міфи щодо Угоди  про асоціацію між Україною та ЄС

Міфи щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Укрінформ
31 жовтня, 12.00  - Міфи Угоди про Асоціацію.

Організатор: ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій».

Учасники: Ігор Бураковський - голова Правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій; Ірина Коссе - координатор проекту «Просування реформ в регіони» Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Підсумкові матеріали:

Вимоги на європейському ринку є однаковими для всіх експортерів - Бураковський 

Вимоги до товарів на європейському ринку є однаковими для всіх експортерів, у тому числі й для України. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський. 

"Треба розглядати вимоги на європейському ринку не як вимоги до України, адже ці вимоги ставляться практично до всіх товарів. І американські експортери, і китайські експортери повинні відповідним чином відповідати цим вимогам. Якщо це так, то це говорить про те, що ми змагаємося за якість продукції і намагаємося довести, що наша продукція є якісною не тільки для європейського ринку в конкуренції  з європейськими компаніями, але це також і конкуренція з тими, хто завозить свої товари через режим вільної торгівлі", - сказав Бураковський. 

Він наголосив, що одна з проблем на сьогодні це те, що Європейський Союз начебто відкрив для нас свої ринки, але водночас залишив велику кількість різного роду обмежень. "Якщо подивитися на сам стан Угоди, то найбільші і прямі обмеження ми бачимо передусім у сфері сільського господарства. Це пов’язано з тим, що Європейський Союз проводить жорстку, за активної участі держави, політику підтримки національного виробника", - додав він. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-