Що маємо знати  про зміни клімату? Інформує Міжурядова група експертів з питань зміни клімату

Що маємо знати про зміни клімату? Інформує Міжурядова група експертів з питань зміни клімату

Укрінформ
17 жовтня, 10.00 - Шляхи підвищення громадської обізнаності з питань зміни клімату: найкращі світові практики.

Учасники: Джонатан Лінн - керівник відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату (МГЕЗК); Михайло Чиженко - начальник відділу кліматичної політики та звітності Департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Мінприроди; Тарас Бебешко - член робочої групи з питань формування державної кліматичної політики при Мінприроди, радник міністра екології та природних ресурсів; Віктор Карамушка - завідувач кафедри екології факультета природничих наук Національного університету "Києво-Могилянська Академія"; Ірина Трофімова - старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту, учасник наради МГЕЗК щодо Шостого звіту; Наталья Кушко - координатор розробки Стратегії низьковуглецевого розвитку проекта USAID "Муніціпальна енергетична реформа в Україні"; Олена Маслюківська - програмний аналітик сектору навколишнього середовища та сталого розвитку Програми розвитку ООН в Україні; Андрій Желєзний - Національний екологічний центр України; Ольга Лаврик - голова громадської організації "Світ Освіт"; Лариса Брондер - керівник Київського офісу організації Bellona.

Модератор: Світлана Краковська - старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту, радник Національного координатора МГЕЗК в Україні.     

Коротко. Захід відбудеться за ініціативи Національного координатора Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату (МГЕЗК) в Україні та за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України. Учасники обговорюватимуть та ділитимуться досвідом того, як краще донести інформацію щодо зміни клімату до населення, політиків та наукової спільноти.

Довідково. МГЕЗК є міжнародним органом системи ООН, який має на меті наукову підтримку діяльності, пов'язану з боротьбою зі зміною клімату. МГЕЗК була створена у 1988 році Всесвітньою метеорологічною організацією і Програмою Організації Об'єднаних Націй з навколишнього середовища задля забезпечення урядів країн світу регулярними науково обрунтованими оцінками зміни клімату, її наслідків і майбутніх ризиків, а також інформацією щодо ефективних шляхів запобігання зміні клімату та адаптації до неї, керівними принципами та методологіями. Ці дані формують основу для переговорів на кліматичних конференціях ООН в межах Рамкової конвенції Організації Об'єднаних Націй про зміну клімату, Кіотського протоколу та Паризької угоди щодо зміни клімату.

Підсумкові матеріали:

Українських науковців запрошують долучитися до роботи над звітами ІРСС 

Український науковців запрошують долучитися до підготовки Шостого оцінювального звіту Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (ІРСС).

Про це під час круглого столу на тему: "Шляхи підвищення громадської обізнаності з питань зміни клімату: найкращі світові практики" в Укрінформі повідомила старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту, радник Національного координатора МГЕЗК в Україні Світлана Краковська. 

"В Україні використовують звіти IPCC, також використовуються методики, які розробляють в цій організації. На даний момент формується команда авторів для написання Шостого оцінювального звіту. Зараз є невеличке вікно, коли можна долучитися до роботи цієї організації, і зараз відкритий конкурс на подачу документів для того, щоб стати автором. Якщо у наших науковців є якісь ідеї, то можна їх озвучити і обговорити на найвищому професійному рівні. Дедлайн для подачі заявок - 27 жовтня", - сказала Краковська. 

Як зазначив керівник відділу зв'язків з громадськістю та ЗМІ Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату (МГЕЗК) Джонатан Лінн, за 30 років існування МГЕЗК вже підготовлено п'ять звітів, і наразі готується шостий звіт.

"Зараз при підготовці шостого звіту, ми шукаємо авторів, і ми будемо раді бачити більше науковців з України, які будуть приймати участь у даній підготовці", - зазначив він. 

МГЕЗК є міжнародним органом системи ООН, який має на меті наукову підтримку діяльності, пов'язану з боротьбою зі зміною клімату. МГЕЗК була створена у 1988 році Всесвітньою метеорологічною організацією і Програмою Організації Об'єднаних Націй з навколишнього середовища задля забезпечення урядів країн світу регулярними науково обрунтованими оцінками зміни клімату, її наслідків і майбутніх ризиків, а також інформацією щодо ефективних шляхів запобігання зміні клімату та адаптації до неї, керівними принципами та методологіями. Ці дані формують основу для переговорів на кліматичних конференціях ООН в межах Рамкової конвенції Організації Об'єднаних Націй про зміну клімату, Кіотського протоколу та Паризької угоди щодо зміни клімату.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-