Інформаційна та кібербезпека. Захист  інформаційного простору України

Інформаційна та кібербезпека. Захист інформаційного простору України

Укрінформ
29 вересня 15.30 - "Інформаційна та кібербезпека України як ключовий чинник у  протидії зовнішній агресії" за участі членів Громадської Ради  при Міністерстві інформаційної політики України

Організатор: Міністерство інформаційної політики України; Громадська рада при МІП.

Учасники: Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Михайло Васянович - голова Громадської Ради при Міністерстві інформаційної політики України; Вадим Трюхан - голова Комітету з питань інформаційної безпеки Громадської Ради при Міністерстві інформаційної політики; Анна Камуз - помічник народного депутата Вікторії Сюмар; Павло Жовніренко -  голова правління Центру стратегічних досліджень; Євген Магда - кандидат політичних наук, доцент НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського»; Анатолій Соловей - начальник Управління публічної дипломатії Міністерства закордонних справ України; Юлія Нечипоренко - кандидат політичних наук, помічник, керівник офісу члена Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення;   Геннадій  Дубок - заступник начальника Департаменту кіберполіції, начальник Управління протидії злочинам у сфері інформаційної безпеки, полковник поліції; Владислав Андріанов - керівник відділу зовнішніх комунікацій та маркетингу антивірусної компанії Zillya.

Питання до обговорення:

- Стан інформаційної та кібербезпеки країни.

- Основні проблеми. Бачення шляхів вирішення.

- Стан законодавчого забезпечення інформаційного простору України.

- Протидія російській пропаганді в умовах гібридної війни, розв'язаної Росією проти України .

- Роль громадськості у протидії загрозам інформаційній безпеці України.

- Комунікація із закордонними партнерами України як запорука формування сприятливого іміджу України на міжнародній арені. 

- Боротьба, протидія та запобігання кіберзлочинам в Україні.

- Захист національного інформаційного простору від зовнішнього інформаційного впливу.

- Захист від вірусних загроз як запорука національної кібербезпеки. 

- Шляхи розвитку вітчизняного антивірусного ПЗ.

Підсумкові матеріали:

В Україні потрібна «Агенція добрих новин» для Донбасу - експерт

В Україні необхідно створити орган на зразок «Агенції добрих нових», яка б транслювала позитивні новини для Донбасу.

Таку думку висловив кандидат політичних наук, доцент Національного технічного університету «КПІ ім. Ігоря Сікорського» Євген Магда під час круглого столу «Інформаційна та кібербезпека України як ключовий чинник у протидії зовнішній агресії», що відбувся 29 вересня в Укрінформі.

«В України немає ані ресурсних можливостей, ані методологічної потреби діяти в такому обсязі, як Російська Федерація. Тому нам необхідно забезпечувати дії за рахунок не кількісних, а якісних показників... Я переконаний, що Україні потрібно щось на зразок «Агенції добрих нових» для Донбасу. Потрібні добрі новини, причому по обидві боки лінії розмежування. Люди там і без того мають достатньо інформації про бойові дії, а от позитивні новини, які б транслювалися на український Донбас і тимчасово неконтрольовану територію, - це те, чого на сьогодні бракує», - сказав експерт.

Разом з тим він висловив думку, що на сьогодні також треба будувати «образ світлого майбутнього», зокрема в очах студентів, які приїхали з ОРДЛО та Криму вступати до українських вишів.

«Кожен із них є потенційним агентом українського позитивного впливу», - зазначив Магда.

Законопроект «Про аудіовізуальні послуги» повністю змінить правила гри на ринку медіа - помічник депутата

Законопроект «Про аудіовізуальні медіапослуги» об'єднає в собі норми кількох профільних законів і змінить підходи до організації роботи медійного ринку України.

Таку думку висловила помічник народного депутата Вікторії Сюмар Анна Камуз під час засідання круглого столу "Інформаційна та кібербезпека України як ключовий чинник у протидії зовнішній агресії", що відбувся 29 вересня в Укрінформі.

«На черзі дуже важливий проект закону «Про аудіовізуальні послуги». Це дуже великий законопроект, який поміняє повністю правила гри на ринку медіа. Фактично це такий звіт законів, який об'єднає в собі і закон «Про телебачення і радіомовлення», і закон «Про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення», і про інформаційні агентства, і про висвітлення діяльності органів державної влади. Глобально нам треба підходити до проблеми відсутності медіаринку саме таким потужним законопроектом. По-перше, це було б логічно і, по-друге, це є нашим зобов'язанням перед Європейським Союзом: ми маємо імплементувати директиву про аудіовізуальні послуги. На сьогодні завершення цього законопроекту є пріоритетом», - сказала Камуз.

Як повідомлялося, 1 лютого в парламентському комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики відбулося перше установче засідання робочої групи з напрацювання законопроекту про аудіовізуальні медіапослуги. Чорновий варіант цього законопроекту було представлено громадській раді при комітеті на початку лютого 2016 року. Тоді він викликав чимало запитань у представників медіаринку. Зважаючи на зауваження, голова комітету Вікторія Сюмар повідомила про відкладення реєстрації. 6 вересня на першому у новій сесії парламенту засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сюмар наголосила, що треба зробити все можливе, щоб нарешті зареєструвати законопроект про аудіовізуальні послуги.

 Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-