Проект Трудового кодексу. Благо чи загроза для працівника?

Проект Трудового кодексу. Благо чи загроза для працівника?

Укрінформ
28 вересня 12.00 - Проект Трудового кодексу та європейський вибір України

Організатор: Токовенко Ігор Володимирович.

Учасники: Михайло Волинець - голова Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ); Веніамін Тимошенко - голова Об'єднання незалежних профспілок авіапрацівників (ОНПА); Володимир Мосенко - голова ППО працівників ПАТ «Укрсиббанк» КМПС «Захист Праці»; Юрій Ноєвий - голова Всеукраїнської професійної спілки «Свобода Праці»; Юрій Левченко - народний депутат України.

Коротко. Комітетом ВР України з питань соціальної політики підготовлено до другого читання проект Трудового кодексу України №1658. Деякі експерти вважають, що робота над документом здійснювалася без належної участі громадянського суспільства, а його положення можуть суттєво погіршити становище 15 мільйонів найманих працівників та ускладнити процес залучення інвестицій і боротьби з корупцією. 

Підсумкові матеріали:

Експерти вважають, що новий Трудовий кодекс може посилити міграцію українців до інших країн

 Ухвалення парламентом у другому читанні проекту нового Трудового кодексу може посилити міграцію українців до інших країн.

Таку думку висловив голова первинної профспілкової організації працівників ПАТ «Укрсиббанк» Київської місцевої професійної спілки  «Захист праці» Володимир Мосенко під час прес-конференції в Укрінформі.

«Зараз в Україні відбувається п'ята хвиля міграції. За статистикою понад 80% офісних працівників зацікавлені в тому, щоб працювати за кордоном. І в разі ухвалення такого Трудового кодексу люди зрозуміють, що з'явилися нові правила і це лише пришвидшить цей процес», - вважає Мосенко.

Він підкреслив, що згідно з інформацією, якою володіє, у деяких галузях уже відчувається дефіцит певних працівників, а в разі ухвалення Трудового кодексу, на його думку, ситуація лише поглибиться.

«Це призведе до посилення соціальної напруги. І це в той час, коли ми і так маємо складну ситуацію в країні», - вважає експерт.

У той же час, він зауважив, що в суспільстві не відбулося широкого обговорення проекту Трудового кодексу, який пропонований парламенту до ухвалення в другому читанні.

«Працівники на місцях не знають, що є в цьому новому Трудовому кодексі, про що мова і так далі», -  зазначив Мосенко.

На відсутності широкого обговорення Трудового кодексу наголосив і голова Всеукраїнської професійної спілки «Свобода праці» Юрій Ноєвий.

«Я виступаю за те, аби проект Трудового кодексу був обговорений у трудових колективах», - зазначив він.

 Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-