Лоукост-політика ціною в 2 млрд грн, або Ситуація з підписанням договору між “Борисполем” та авіакомпанією Ryanair

Лоукост-політика ціною в 2 млрд грн, або Ситуація з підписанням договору між “Борисполем” та авіакомпанією Ryanair

Укрінформ
10 липня, 12.00 - Прес-брифінг генерального директора ДП МА “Бориспіль” Павла Рябікіна.

Організатор: ДП МА “Бориспіль”.

Від організаторів: Павло Рябікін публічно представить громадськості та ЗМІ дискримінаційні умови, в яких опинилися понад 50 міжнародних авіакомпаній, що співпрацюють з аеропортом. Керівник держпідприємства ознайомить учасників брифінгу з вимогами авіакомпанії Ryanair; нормами законодавства, які порушують ці вимоги; зробить детальний екскурс в історію перемовин та висвітлить фінансові загрози, які існують для аеропорту й міжнародних авіакомпаній. Зокрема, журналістам буде надано економічне обгрунтування збитків у розмірі два млрд грн на рік, які Ryanair може завдати держпідприємству в разі отримання преференцій на лондонському напрямку (так звана умова 100 кілометрів). Вказану проблематику буде розглянуто з урахуванням головних пріоритетів розвитку державного підприємства, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Підсумкові матеріали:

Аеропорт "Бориспіль" веде переговори із 3 лоукостами

Аеропорт "Бориспіль" наразі веде переговори із 5 авіакомпаніями, з яких 3 лоукости.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін.

"Аеропортом постійно ведуться переговори із багатьма компаніями, у тому числі, і з лоукост перевізниками, просто ми уникаємо політизації цього моменту та будь-яких передчасних заяв, що до нас хтось прилетить. У нас на сьогодні, мінімум із 5 компаніями, із яких 3 - лоукост перевізники, ведуться відповідні переговори", - сказав Рябікін.

Він зазначив, що у "Борисполі" активно працюють над залученням нових перевізників і головним пріоритетом є розширення маршрутної мережі, прямих взаємозв'язків між Києвом та новими напрямками, "і саме ці напрямки ми готові  певним чином субсидіювати, може не прямо, а опосередковано, але все ж надавати знижки, саме для того, щоб розширити цю мережу".

Аеропорт "Бориспіль" планує інвестувати у свій розвиток 10 млрд грн - гендиректор

У "Борисполі" у найближчі 5 років планують інвестувати в аеропорт 10 мільярдів гривень, частину цих грошей будуть складати власні кошти, а частково - кредити.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін.

"Ми маємо у найближчі 5 років проінвестувати 10 млрд грн. Ми плануємо для цього залучити, частково, власні кошти, частково - кредитні кошти українських банків, а там де йдеться про реконструкцію другої авіаційної зони, то ми висловили прохання, щоб нас включили до однієї із програм взаємодії за міжурядовими кредитами, за аналогією до того кредиту, який використовувався на будівництво терміналу Д. Це можуть бути або китайські, або японські організації, які надають ці гроші на тривалий період і на вигідний умовах", - сказав Рябікін.

Він також зазначив, що у "Борисполі" звернулися із проханням переглянути відсоток відрахування дивідендів до бюджету, для того, щоб його дещо зменшити для переспрямування цих коштів для капітальних інвестицій.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-