Стратегія культурно-просвітницької роботи на Донбасі: бачення громадянського суспільства

Стратегія культурно-просвітницької роботи на Донбасі: бачення громадянського суспільства

Укрінформ
26 червня, 14.00 - Стратегія і тактика культурно-просвітницької роботи на Донбасі.

Організатор: ГО «Таврійська гуманітарна платформа», Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Юрій Косенко - голова правління ГО «Українська Ініціатива»; Максим Потапчук - керівник культурно-освітницької фундації «Лібера Лібераті» (Краматорськ); Світлана Кравченко - член правління ГО «Бахмут Український»; Віктор Власко - керівник осередку ГО «Українська Ініціатива» в місті Ічня Чернігівської області; Юлія Каздобіна - радник Міністра з питань інформаційної реінтеграції Криму; Андрій Іванець - координатор Таврійської гуманітарної платформи. 

Підсумкові матеріали:

Великою перешкодою українізації Донбасу є вчителі-колабораціоністи, вважають експерти

Політиці повної українізації Донбасу на підконтрольних владі територіях наразі заважає велика кількість директорів та вчителів-колабораціоністів, які хоч і не виступають активно за Росію, проте проводять цілу серію заходів, які підривають процес українізації.  

Таку думку висловив керівник культурно-освітницької фундації «Лібера Лібераті» (Краматорськ) Максим Потапчук під час прес-конференції "Стратегія і тактика культурно-просвітницької роботи на Донбасі" в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Наразі є велика потреба в митцях, діячах, акторах,  які б спілкувалися зі школярами і займалися неформальною освітою. У нас зараз на перешкоді Донеччина, яка насичена директорами, вчителями-колаборантами, людьми, які активно не виступають за Росію та ОРДЛО, але продовжують активно шкодити при нагоді всьому українському і знищують політику. У Мар'їнському районі керівником школи є пані Зайцева, яка організовувала російський референдум на Донбасі", - сказав Потапчук.

Серед найактуальніших просвітницьких тем для Донбасу, за словами голови правління громадської організації «Українська Ініціатива» Юрія Косенка, на сьогодні є тема декомунізації, а також історії  українського Донбасу.

"Надзвичайно важливо налагоджувати горизонтальні зв'язки між різними громадськими організаціями і проводити різні культурно-просвітницькі заходи. Існує  кілька магістральних тем, які дають досить хороші наслідки - це тема визвольних змагань, історія українського Донбасу від часів козаччини до 1917 року, а також викриття злочинної сутності комуністичної ідеології і ілюстрація того, що робили комуністи на Донбасі. Ще одною темою є викриття російсько-радянських міфів під час Другої світової війни, окрема тема висвітлення культурних діячів - письменників, громадських діячів тощо, які були родом з Донбасу", - додав Косенко.

У свою чергу координатор Таврійської гуманітарної платформи Андрій Іванець зауважив, що одним з важливих пунктів в інформаційному просторі Криму та Донбасу залишається просвітницька діяльність та завершення процесу декомунізації. 

"Те, що відбувається на Донбасі і в Криму з моменту окупації, є брутальним порушенням міжнародного права, гібридною війною, і те, що відбувається в інформаційній сфері, є надзвичайно важливим. Ситуація в цих областях є складною... і це робить надзвичайно важливою роботу в просвітницькій сфері", - зазначив Іванець.  

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-