КУБОК ГЕРОЇВ АТО

КУБОК ГЕРОЇВ АТО

Укрінформ
21 червня, 10.30 - Наймаштабніша в Україні програма психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації учасників бойових дій. 

Організатор: ФЕДЕРАЦІЯ ФУТБОЛУ УЧАСНИКІВ АТО.

Учасники: Руслан Руденко - голова Правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО “УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!»; Микола Білосвіт - президент Федерації футболу учасників АТО; Віктор Толочко - полковник, командир Батальйону імені генерала Кульчицького, голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України; Руслан Кучук - заступник голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО; Мирослав Гай - керівник Благодійного фонду «МИР і КО»; Діана Макарова - керівник ГО «ФОНД Діани Макарової»; Денис Бугаєв - ФК «ЗЕНІТ»; Олександр Денисюк - ФК «БАРС»; Сергій Кріль - ФК «КИЇВСЬКИЙ АВАНГАРД»; Сергій Кудря - Фк «Десна»; Андрій Шугайло - ФК «ВІКТОРІЯ»; Вадим Макаренков - керівник напрямку співробітництва між НГУ та ФФУ АТО; Віктор  Геть - керівник напрямку співробітництва між СБУ  та ФФУ АТО; Віктор Рудий - куратор дивізіону «ПІВДЕНЬ» ФФУ АТО; Віталій Тарасов - керівник ВП ФФУ АТО в м.Києві; Дмитро Андрющенко  - керівник ВП ФФУ АТО  в Київській області; Геннадій Куций - керівник ВП ФФУ АТО у Вінницькій області; Сергій Слободенюк - ФК «МЕТЕОР»; Сергій Росул - ФК «ГЕПАРД» та інші капітани та керівник команд учасників.

Підсумкові матеріали:

Волонтери та учасники АТО створили програму реабілітації воїнів АТО за допомогою футболу  

Громадські організації з ініціативи Всеукраїнської ветеранської громадської спілки "Федеарація футболу учасників АТО" створили програму на фінансування з державного бюджету України з реабілітації учасників бойових дій і ветеранів АТО за допомогою футбольних змагань, які відбуваться третій рік поспіль. 

Про це сказав голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!" Руслан Руденко під час круглого столу на тему: "Всеукраїнська Футбольна Ліга Учасників АТО на Кубок Героїв АТО, як наймасштабніша в Україні програма психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації учасників бойових дій" в Укрінформі.

"Аналогів таких масштабних реабілітаційних програм в Україні немає. На наступний рік ми подамо проект не менше мільйона (вартість - прим. ред.) на цю програму. Як тільки державна служба в справах ветеранів війни погодить, то всі колективні члени команди отримуватимуть колективну підтримку від держави. Сподіваємося, що це буде так", - сказав Руденко, зазначивши що коштів з держбюджету на цю программу не виділялося. 

Він також додав, що серед учасників АТО нині є попит на проходження такого виду реабілітації. За словами Руденка, до наступного кола змагань у серпні цього року є ще змога звернутися до міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, щоб міністерство внесло корективи в єдиний календар змагань задля підтримки команд ветеранів АТО на місцях. 

Присутня на круглому столі керівник ГО «ФОНД Діани Макарової» Діана Макарова зазначила, що на сьогодні Всеукраїнська Футбольна Ліга Учасників АТО на Кубок Героїв АТО є реабіліатаційною програмою, яку створили волонтери і яка існує на волонтерських засадах. 

"26 травня було організовано Національний комітет ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України, куди ввійшла "Федерація футболу учасників АТО". 59 організацій зібрались на з'їзд і самоорганізувалися для захисту своїх прав, реабілітації", - зазначила Макарова.  

Кубок героїв АТО - ініціатива, яку було започатковано восени 2015 року "Федерацією футболу учасників АТО" за підтримки «Всеукраїнське Об’єднання учасників АТО "Українці-Разом!". Сьогодні не тільки команди окремих ініціативних військових частин, але і гравці всіх військових підрозділів по всій Україні зіграють у матчах Чемпіонату і матимуть можливість вибороти Кубок героїв АТО. У минулому сезоні змагань брало участь 42 команди, а в цьому весняному сезоні 2017 року змагалися вже 56 команд.

За словами Руслана Руденка, представники Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, сектору безпеки та оборони і команд учасників змагань підтвердили, що "Всеукраїнська футбольна ліга учасників АТО" є наймасштабнішою програмою психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації учасників бойових дій в Україні.

На сьогодні, ця програма вже об'єднала більше 1,5 тис захисників вітчизни, які проходять реабілітацію щотижня протягом року в 38 містах України.

"Кожен учасник змагань сподівається, що ця програма буде підтримана також на державному рівні" - зазначив Руслан Руденко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-