Видатні українці. Нариси про життя славетних особистостей держави

Видатні українці. Нариси про життя славетних особистостей держави

Укрінформ
23 травня, 15.00 - Презентація видання «Українці - великий європейський народ».

Організатор: Українська конфедерація журналістів.

Учасники: Микола Голомша - політичний і громадський діяч, лідер партії «Патріот»; Олександр Тигов - політичний і громадський діяч, президент ГО «Рух територіальних громад»;  Григорій Омельченко - Герой України, народний депутат України п’ятьох скликань; Семен Поташник - Герой України, заслужений енергетик України; Микола Жулинський - академік НАН України, директор Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка; Левко Лук'яненко - Герой України, громадський діяч; Мирослав Вантух - Герой України, видатний митець хореографії; Анатолій Паламаренко - Герой України, народний артист України; Ольга Ошитко - модератор.

Довідково. Двотомне видання «Українці – великий європейський народ» побачило світ зусиллями Української конфедерації журналістів з нагоди 10-ї річниці Всеукраїнської програми «Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації». Видання є спробою дослідити один із головних напрямів розвитку України - інтеграцію нашої держави в європейське співтовариство крізь призму нарисів про життя та діяльність знакових особистостей наукового, економічного, культурного та громадського життя України. 

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували двотомне видання «Українці - великий європейський народ»

Двотомне видання «Українці - великий європейський народ», яке є спробою дослідити інтеграцію нашої держави в європейське співтовариство крізь призму нарисів про життя та діяльність знакових особистостей наукового, економічного, культурного та громадського життя України, презентували в Укрінформі.

Про це повідомляє кореспондент агентства. 

"Формування еліти для України надзвичайно важливе, тому що в часи комуністичного режиму ми втратили дуже багато людей, які належали і до гуманітарної, і до технічної еліти, і ця втрата була дуже відчутною. Нам дуже приємно, що вже десять років існує програма "Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації", яка намагається оприлюднити перед громадськістю тих людей, які сьогодні визначають обличчя України", - сказав у виступі на презентації академік НАН України, директор Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка Микола Жулинський.

Він додав, що люди, які потрапляють у подібні книги, безперечно, є гордістю України, і відзначив, що на презентації присутня частина тієї національної еліти, яку держава повинна берегти і надавати їй пріоритет.

"Коли погортаєш книги, подібні до цієї, виявляється, що ми надзвичайно багаті люди, - ми маємо дуже багато прекрасних митців, господарників, науковців", - наголосив академік.

Жулинський від імені президента НАНУ академіка Бориса Патона привітав присутніх з виходом двотомника і зазначив, що ми сьогодні "конденсуємо в цих книгах певну частину нашої національної еліти".

Двотомне видання «Українці - великий європейський народ» побачило світ зусиллями Української конфедерації журналістів з нагоди 10-ї річниці Всеукраїнської програми «Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації». 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-