"Євробачення-2017". Презентація культурно-мистецьких заходів у столиці

Укрінформ
4 травня, 12.00 - Євробачення – 2017: презентація культурно-мистецьких заходів у столиці. 

Організатор: Київська міська державна адміністрація.

Учасники: Діана Попова - директор Департаменту культури КМДА; Тетяна Гузенко - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Олена Листопадська, Ольга Пінська - Київський національний академічний театр оперети; Юрій Комельков - ТОВ "Культпростір.юей"; Тетяна Міронова - Київська міська галерея мистецтв "Лавра"; Олександр Крижевич - ТОВ "Небо Івент Едженсі".

Підсумкові матеріали:

Сьогодні запрацюють усі офіційні локації Євробачення  - КМДА

Сьогодні розпочнуть роботу всі офіційні локації міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення".

Про це повідомила на прес-конференції в Укрінформі директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

"Практично всі офіційні локації Євробачення почали працювати. Сьогодні почне працювати Eurovision Village на Хрещатику. Містечко Євробачення буде відкрито для всіх з 19 години", - сказала Попова.

За її словами, на чотирьох екранах транслюватимуться обидва півфінали та фінал пісенного конкурсу, а також церемонія відкриття та проходження червоною доріжкою.

Попова нагадала, що офіційна церемонія відкриття Євробачення відбудеться 7 травня у Маріїнському парку, біля якого на площі Конституції організатори і розгорнуть червону доріжку. Вона простягнеться на 265 метрів і стане найдовшою за всю історію конкурсу: одночасно на ній зможуть перебувати делегації 12 країн. Церемонія відбуватиметься з 17:00 до 22:00.

Представниця КМДА уточнила, що у Києві буде 5 розважальних локацій - це площі Софійська, Михайлівська, Троїцька, Поштова, Контрактова. 

Зокрема, у розважальній програмі на Троїцькій площі особлива увага приділятиметься сімейному відпочинку та дітям. Тут розташовується концертна сцена, дитяча зона, зона майстер-класів, зона виставок-продажів, інформаційна зона. Для малечі передбачені різноманітні розважальні заходи, квести щодня з 15:00 до 18:00, працюватимуть аніматори. Дорослі також зможуть навчитися чогось нового і корисного під час виставок та майстер-класів від народних умільців щодня з 15:00 до 19:00. 

За словами представника Київського національного академічного театру оперети Олени Листопадської, 7,9,10,12 та 14 травня на площі відбудуться концерти, які розпочинатимуться о 16 годині і триватимуть до 22-ї. На них можна буде послухати і рок від групи "Тартак", і класику у виконанні солістів театру оперети, і виступи дитячих колективів.     

Крім того, на території музею "Київська фортеця" відкрився культурно-соціальний проект "Kyiv Art Fort 2017. Пленер сучасного мистецтва". На відвідувачів чекає насичена програма, цікава і дорослим, і дітям: виставки, презентації, екскурсії, майстер-класи, творчі зустрічі. Протягом 15 днів просто неба демонструватиметься масштабна експозиція з художніх проектів провідних українських митців. У ній буде представлено живопис, скульптуру, інсталяції, а також буде можливість познайомитися з авторами цих робіт. Розпочне свою роботу виставка проекту “Ukraine. The Best” та експозиція робіт фіналістів конкурсу на здобуття Премії Анатолія Криволапа.

За словами одного із організаторів Юрія Комелькова, який представляє ТОВ "Культпростір.юей", це особливе місце, бо це - територія госпіталю, де лікуються воїни АТО. Тому програма також буде особливою. Зокрема, тут буде представлено 10 великих - 5 на 5 метрів -  фото нашіих захисників. Крім того, відбудеться аукціон, на якому будуть продані 15 робіт художників, а вторговані кошти передадуть госпіталю, сказав Комельков.

На Поштовій та Контрактовій площах 12, 13, 14 травня відбуватиметься "Фестиваль світла", де будуть представлені цікаві світлові інсталяції від міжнародних партнерів. Світлове шоу розпочинатиметься о 21 годині, розповів представник ТОВ "Небо Івент Едженсі" Олександр Крижевич.

Крім того, з 5 по 14 травня в Київській міській галереї мистецтв "Лавра" проходитиме Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "Face of art" – масштабна подія, що об’єднає візуальне мистецтво, науку і технології. Програмою заходу передбачено проведення виставки "Дивовижна розгубленість" за підсумками діяльності арт-резиденції в галереї "Лавра", спецпроекту з Фондом "АнтиСНІД" - "Kissing Does not Kill", відеоінсталяцій Євгенія Чернишова, медіаінсталяцій арт-групи "Tenpoint", виставки сучасного українського театру, виступів відомих музикантів, представників альтернативної музичної сцени, повідомили на прес-конференції. Заходи відбуватимуться за адресою Лаврська, 13. 

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-