Управління освітою. Які е-рішення зроблять менеджмент ефективнішим

Управління освітою. Які е-рішення зроблять менеджмент ефективнішим

Укрінформ
26 квітня, 14:00 - Менеджмент в освіті: е-рішення як ключ до підвищення якості управління. 

Організатор: Міністерство освіти і науки України;  Американські ради з міжнародної освіти.

Учасники: Роман Греба - заступник Міністра освіти і науки України; Томас Уайт - директор Бюро з питань демократії та врядування USAID в Україні, Білорусі та Молдові; Роман Бородін - директор  Департаменту інформаційних  технологій  Адміністрації Президента України; Роман Рудюк - керівник освітніх програм Майкрософт Україна; Ярема Бачинський - Директор Американських Рад з міжнародної освіти: ACTR/ACCELS - Україна.

Підсумкові матеріали:

У МОН з 1 липня планують впровадити в роботі систему е-документообігу

У Міністерстві освіти і науки планують впровадити систему електронного документообігу з 1 липня 2017 року.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив заступник міністра освіти і науки Роман Греба, розповідаючи про впровадження системи електронного документообігу в діяльності МОН.

«Ми сподіваємося, що, як і передбачено меморандумом (про введення електронного документообігу в МОН - ред.), уже з 1 липня 2017 року і апаратний ресурс, і програмне забезпечення буде поставлене і ми почнемо експлуатацію в межах строків, передбачених меморандумом», - зазначив Греба.

Він нагадав, що у 2016 році був підписаний меморандум про співробітництво між Американською Радою з міжнародної освіти та Міністерством освіти і науки України щодо впровадження в МОН модернізованої системи електронного документообігу. 

Упровадження електронного документообігу, підкреслив урядовець, проходитиме за фінансової підтримки Агентства США в рамках проекту Альянс сприяння прозорому управлінню освітою в Україні (Альянс UТЕMA) з Міжнародного Розвитку USAID. Технічним партнером виступає Майкрософт Україна.

Зазначається, що за основу візьмуть  систему електронного документообігу Адміністрації Президента України, яку передають безкоштовно  і допрацюють під потреби МОН. 

«Вважаю, що це буде одна з найефективніших систем електронного документообігу, яка існує не тільки в Україні, а потім, в подальшому, буде експортуватися до інших країн», - заявив заступник міністра.

МОН планує ввести е-систему фінансової звітності українських вишів

Міністерство освіти і науки готує проект щодо впровадження електронної системи фінансової звітності вищих навчальних закладів України.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Роман Греба під час прес-конференції в Укрінформі. 

«Проект фінансова електронна звітність наразі перебуває  на стадії розробки. Сказати чітко, коли він буде впроваджуватися, поки що складно, оскільки тут багато складових, і визначаємося щодо його конкретного наповнення. Але принципово: це має бути - щоб всі фінансові операції і звіт про них  публікувалися в електронному вигляді та в електронному вигляді безпосередньо надсилатися в Міністерство освіти», - заявив Греба.

Таким чином, підкреслив він, «буде усунута будь-яка можливість подальшого внесення змін у такі фінансові операції». 

Греба пояснив, що будуть відібрані 5-8 вищих навчальних закладів, у яких буде  впроваджена система е-звітування. 

«Які це будуть університети, нам допоможуть визначити наші партнери - американські ради з міжнародної освіти, які будуть допомагати реалізовувати цей проект. Тому зараз говорити зарано, але в будь-якому випадку це будуть провідні університети України. Це не будуть якісь університети другої, третьої групи, хоча в нас нема таких, у нас всі провідні, але як тільки буде визначено перелік, ми відразу повідомимо», - сказав заступник міністра.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-