Чи запанує лад на ринку пасажирських автоперевезень?

Чи запанує лад на ринку пасажирських автоперевезень?

Укрінформ
11 квітня о 15.00 відбулась прес-конференція на тему: “Дотримання чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень автомобільним транспортом”. 

Організатор: Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека).

Спікер: Михайло Ноняк - Голова Укртрансбезпеки.

Підсумкові матеріали:

Торік в Україні викрили майже 6,5 тис нелегальних перевізників

За 2016 рік Державна служба України з безпеки на транспорті виявила близько 6,5 тис нелегальних перевізників.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів голова Державної служби України з безпеки на транспорті ("Уктрансбезпека") Михайло Ноняк, повідомляє кореспондент Укрінформа.

"Нами виявлено у 2016 році біля 6,5 тис так званих нелегальних перевізників. В цій цифрі знаходяться також перевізники, які займаються нерегулярними (задокументованими - ред.) перевезеннями, але вони здійснюють регулярні перевезення, чим також порушують українське законодаство. Складено відповідних актів по перевірках біля 6 тисяч, також складено протоколів біля 800, винесено постанов біля 2,5 тис", - розповів Ноняк.

За його словами, за минулий рік "Укртрансбезпека" наклала на таких перевізників штрафних санкцій на суму біля 3,5 млн грн. З них понад 2 млн грн уже переховано до держбюджету.

Також за чотири місяці перевірок у 2017 році сумісно з Нацполіцією служба уже викрила близько 3 тис незаконних перевізників, і нарахувала штрафів на 1 млн грн.

Ноняк зазначив, що проблема нелегальних перевезень стосується не тільки маршруток, але й у значній мірі сервісу таксі в Україні.

Очільник "Укртрансбезпеки" розповів, чому закупка 78 вагових комплексів для перевірки вантажівок затягнулася на півроку

Очільник Державної службі з безпеки на транспорті пояснив, чому закупка 78 габаритно-вагових комплексів за європейські кошти не відбулася до кінця минулого року.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів голова Державної служби України з безпеки на транспорті ("Уктрансбезпека") Михайло Ноняк, повідомляє кореспондент Укрінформа.

"Стосовно тендеру дійсно, єврокошти, які передбачені на закупівлю 78 комплексів габаритно-вагового контролю були отимані в кінці 2016 року. Було оголошено тендер, вийшло декілька фірм дуже схожих одна на одну, у них не відповідала документація тим технічним вимогам, які ми ставили у системі Prozorro", - зазначив Ноняк.

За словами голови "Укртрансбезпеки", оголошено повторний тендер і вже в травні служба очікує побачити перелік фірм-учасниць. Ноняк наголосив, що цьогоріч тендер обов'язково відбудеться і буде перезапускатися до тих пір, допоки на тендер почнуть виходити нормальні виробники європейського стандарту.

Ноняк також розповів, що у 2016 році перевірено більше 230 тис транспортних засобів, виявлено біля 7 тис порушень за перевантаження. Сплачена сума штрафів по всіх областях становить близько 9 млн грн.

Нагадаємо, закупка 78 габаритно-вагових комплексів для контролю за вагою вантажівок за рахунок гранту Єврокомісії мала відбутися до кінця 2016 року.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-