Стартує Київський міжнародний півмарафон. Забіг сьомий

Стартує Київський міжнародний півмарафон. Забіг сьомий

Укрінформ
5 квітня об 11.30 відбулась прес-конференція на тему: “Проведення 7-го Київського міжнародного півмарафону Nova Poshta Kyiv Half Marathon”.

Організатор: компанія Run Ukraine.

Учасники: Дмитро Черніцький - генеральний менеджер Run Ukraine; Ігор Гоцул -  президент Федерації легкої атлетики України; Антон Тараненко - керівник Управління туризму КМДА; учасники проекту “Переможці”; Соломія Вітвіцька - куратор проекту “Переможці”, ведуча телеканалу “1+1”.  

Підсумкові матеріали:

У столиці 9 квітня пройде 7-й Київський півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon 

У столиці 9 квітня відбудеться 7-й Київський міжнародний півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу заявив генеральний менеджер компанії - організатора півмарафона Run Ukraine Дмитро Черніцький, повідомляє кореспондент агентства.

«Цього року 9 квітня ми проводимо 7-й Київський міжнародний півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon», - сказав Черніцький.

За його словами, цьогоріч у півмарафоні братиме участь близько 9 тисяч учасників з 48 країн світу.

Традиційно маршрут півмарафону пролягатиме по колу вздовж Дніпра, старт і фініш спортсменів - на Контрактовій площі.

«Для любителів бігу цього року у рамках цієї бігової події заплановано 4 індивідуальні дистанції: 21 км, участь у якій братиме майже 3 тисячі учасників, 10 км, 5 км і 2 км. На дистанції 2 км пройде благодійний забіг «Переможці» на підтримку героїв однойменного соціального проекту. Пробігаючи цю дистанцію, учасники збиратимуть кошти на придбання спортивних протезів для ветеранів та волонтерів АТО з ампутацією кінцівок», - зазначив Черніцький.

Окрім індивідуальних забігів, відбудуться естафетні та корпоративні змагання. Як і в попередні роки, організатори пропонують вийти на дитячі старти маленьким учасникам: 1000 м, 500 м і 100 м. Вперше за всю історію цього півмарафону відбудеться сімейний забіг на дистанції 2 км. Як уточнив гендиректор Run Ukraine, реєстрація учасників на цю дистанцію ще триває, в той час як загалом реєстрація учасників на інші дистанції вже завершена.

Призовий фонд, за словами Черніцького, складатиме цього року 140 тисяч грн, а ті, хто займуть перші місця, отримають цьогоріч по 25 тисяч грн проти 10 тисяч грн у 2016 році.

«Одним із нововведень цьогорічного півмарафону є те, що буде організовано унікальні фан-зони підтримки учасників. По всьому маршруту бігового марафону у 21 км приблизно через кожні 500 м будуть розташовані такі собі музичні станції країн-учасниць Євробачення, починаючи від Подолу. Музиканти будуть вдягнені у традиційний для їх країн одяг і виконуватимуть кавери на популярні композиції сучасних груп, а також нагадають про етнічні ритми народів», - підкреслив керівник Управління туризму КМДА Антон Тараненко.

Цього року вздовж усього маршруту півмарафону чергуватимуть 13 автомобілів медичної допомоги, у тому числі на місці старту і фінішу знаходитимуться 2 карети швидкої допомоги (реанімобілі) від приватної медичної мережі «Добробут» та одна - від Центру медицини катастроф. За станом здоров'я учасників допомагатимуть слідкувати 26 представників «Червоного Хреста», 15 рятувальників Мальтійської служби допомоги, медики київського об'єднання Спілки самаритян України та 6 екіпажів організації «MotoHelp».

«Якщо говорити про перекриття руху під час проведення півмарафону - то воно відбудеться за 45 хвилин до проведення цієї події. Буде перекрито набережну, Московський міст буде перекрито у напрямку з Петрівки на Троєщину, але на зворотній смузі буде організовано реверсний рух, тому машини, які їхатимуть з Троєщини, зможуть спокійно при швидкості 30-40 км\год проїжджати. І машини, які рухатимуться на Троєщину, також зможуть їхати по смузі з тієї сторони. Перекриття мосту буде буквально на 1,5 - 2 год.», - поінформував Черніцький.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-