Кримське питання в Україні. Результати опитування

Кримське питання в Україні. Результати опитування

Укрінформ
31 березня о 10.00 Міністерство інформаційної політики представило аналітичний звіт за результатами опитування “Кримське питання в Україні”.

Організатор: Міністерство інформаційної політики.

Учасники: Юлія Каздобіна - радник міністра інформаційної політики; Олена Попова - директор дослідницької компанії InMind; Сергій Просяник - старший аналітик InMind.

Підсумкові матеріали:

Понад 80% українців хотіли би, щоб Крим повернувся до складу України - опитування

За даними опитування, проведеного на замовлення Мінінформполітики, 86% українців хотіли б, аби Крим повернувся до складу України.

Про це сказала радник міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна під час презентації результатів дослідження в Укрінформі.

"Це дослідження проводилось в рамках розробки стратегії інформаційної реінтеграції Криму. Міністерство інформполітики зараз працює над цим документом... На мій погляд, вийшли доволі оптимістичні результати - 86% українців сказали, що вони особисто хотіли би, щоб Крим повернувся до складу України. Вони пам'ятають про Крим, вони про нього не забули - 55% опитаних цікавляться питаннями, пов'язаними з окупацією Криму", - сказала вона. 

За словами Каздобіної, 60% опитаних вважають, що повернення Крму до складу України є можливим. Ще 25% респондентів вагалися з відповіддю або вважають, що це вже скоріше неможливо, а 15% вважають, що повернення Криму є абсолютно неможливим.

Згідно з результатами опитування, 76% населення України переконані, що Крим має належати Україні, 4% респондентів - що Росії, а 12% опитаних вважають, що Крим має бути незалежним.

Опитування проводилось у березні дослідницькою компанією InMind на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Всього було опитано 1000 осіб у 77 населених пунктах. Вибірка є репрезентативною для населення України віком 18 років і більше. 

Опитування: 59% українців вважають, що  держава має проводити спеціальну політику щодо кримськотатарської культури

За даними опитування, проведеного на замовлення Мінінформполітики,  59% українців вважають, що  держава має проводити спеціальну політику підтримки кримськотатарської культури.

Про це сказав старший аналітик дослідницької компанії InMind Сергій Просяник під час презентації опитування в Укрінформі.

"Стосовно підтримки кримськотатарської культури, то 59 % опитаних вважають, що держава має проводити спеціальну політику з підтримки кримськотатарської культури. Особливо це  стосується  кримськотатрського мистецтва, підтримки кримськотатарських ЗМІ, а також видання творів кримськотатарських письменників українською мовою", - сказав він.

Опитування проводилось у березні дослідницькою компанією InMind на замовлення Міністерства інформаційної політики України в рамках розробки стратегії інформаційної реінтеграції Криму. Всього було опитано 1000 осіб у 77 населених пунктах. Вибірка є репрезентативною для населення України віком 18 років і більше.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-