У Білій Церкві реформа пасажирських перевезень ледь не перетворилась у профанацію

У Білій Церкві реформа пасажирських перевезень ледь не перетворилась у профанацію

Укрінформ
23 лютого о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: "Реформа пасажирських перевезень у Білій Церкві: як під гаслом "добрих справ" турбота про маломобільних пасажирів ледь не перетворилась у профанацію". (Зала 1)

Організатор: Білоцерківське міське товариство дітей-інвалідів та їх батьків "Аюрведа".

Учасники:  Юлія Квітка - координатор Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив; Олег Полозюк - юрист Національної Асамблеї інвалідів України; Микола Філатов - ВПО, приватний підприємець у сфері інформаційних технологій; Валерій Панько - учасник робочої групи проекту.

Підсумкові матеріали:

У Білій Церкві у березні розпочнеться обговорення громадської версії Концепції розвитку пасажирського транспорту

У Білій Церкві у березні на засіданні міськради почнеться обговорення громадської версії Концепції розвитку пасажирського транспорту міста з урахуванням потреб маломобільних груп населення.

Про це на прес-конференції в Укрінформі поінформував член робочої групи проекту «Відстоювання рівних можливостей для маломобільних жителів Білої Церкви при реформуванні мережі пасажирських перевезень» Валерій Панько, повідомляє кореспондент агентства.

«У нас у місті існують певні проблеми із забезпеченням комфортних умов у пасажирському транспорті для маломобільних груп населення. Так, у 2016 році була створена Концепція  розвитку пасажирського транспорту міста Білої Церкви на 2016-2020 роки, при розгляді якої ми помітили, що потреби маломобільних груп населення можуть не бути задоволені у повному обсязі... Ми розробили свою Концепцію з певними змінами до версії чиновників... і наразі планується у березні  винести її на розгляд депутатів міськради, про що нам повідомили офіційним листом», - сказав Панько.

Він поінформував, що на початку 2016 року міська влада в особі новообраного міського голови Геннадія Дикого ініціювала створення і обговорення громадою «Концепції розвитку пасажирського транспорту міста Білої Церкви на 2016-2020 роки». І станом на 2017 рік  документ все ще не був затверджений.

«Окрім того, ознайомившись з проектом Концепції, ми звернули увагу на те, що в документі не забезпечуються права на перевезення людей з інвалідністю і маломобільних пасажирів у цілому. Але пропозицій змін до Концепції від активістів, самих громадян міста та громадських організацій не надходило. Ми написали ряд власних пропозицій і подали їх на розгляд міськради», - додав активіст.

Проект «Відстоювання рівних можливостей для маломобільних жителів Білої Церкви при реформуванні мережі пасажирських перевезень» виконувало Товариство дітей-інвалідів та їх батьків «Аюрведа» з міста Білої Церкви за партнерства Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-