Як держава потурбувалася про осіб з інвалідністю?

Як держава потурбувалася про осіб з інвалідністю?

Укрінформ
27 січня о 14.00 відбулося засідання “круглого столу” на тему: “Бюджет пам`ятає про осіб з інвалідністю: особливості державної фінансової підтримки Всеукраїнських громадських організацій інвалідів” (Зала 2).

Організатор: ГО “ВСЕУКРАЇНСЬКА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ “ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ ПРАЦЕЗДАТНИХ ІНВАЛІДІВ”.

Учасники: Володимир Петровський - голова ГО ВГО ВППІ;  Сергій Болтівець - доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України”; Юрій Антропов - президент ВГОІ «Гармонія»; Ярослав Мокрецький - голова ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій».

Підсумкові матеріали:

Активісти наполягають на збільшенні фінансування громадських організацій інвалідів

Фінансування на громадські організації інвалідів з держбюджету має бути більшим, щоб забезпечити можливість функціонування не тільки великих ГО, а й менших.

Таку думку на круглому столі в Укрінформі висловив голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми "Освіта дорослих України" Сергій Болтівець.

«Фінансову підтримку громадських організацій  інвалідів треба збільшити. Інші сфери, як на нашу думку, фінансуються дуже значно, а організації по захисту прав інвалідів - недостатньо. Наведу цифри для порівняння. У нас на фінансування 6 політичних партій виділено 442 млн грн. А на всі організації інвалідів виділено 45 млн грн. Тобто на 90 відсотків менше», - сказав Болтівець.

Він зазначив, що ті 45 мільйонів, які держава виділила на фінансування громадських організацій інвалідів, розподіляються наступним чином: 25 млн грн - на УТОС (Українське товариство сліпих), 15 млн - на УТОГ (Українське товариство глухих), і 5 млн - для Національної Асамблеї інвалідів України.

«А іншим, меншим, організаціям, виходить, не вистачає грошей на свою діяльність. Так, загалом фінансова підтримка громадських організацій інвалідів, вона є, але вона недостатня, її треба збільшити. Без  цього не розвиватимуться різні громадські організації інвалідів, не вирішуватиметься низка проблем людей з інвалідністю», - наголосив голова ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" Володимир Петровський.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-