Все, що можна і навіть більше: звітують колишні силовики

Все, що можна і навіть більше: звітують колишні силовики

Укрінформ
20 грудня о 17.00 відбулася прес-конференція на тему: "Закон 5130: підведення підсумків під стінами Верховної ради". (Зала 1)

Учасники:  Михайло Ільницький - голова ВГО "Громада і Закон", кандидат юридичних наук;  Данііл Маландій - син ветерана ОВС Сумської області; Василь Косьмій - ветеран СБУ; Віктор Герасимов - пенсіонер ОВС, письменник (м. Київ);  Геннадій Ляшенко - пенсіонер ОВС (Київська обл.); Лариса Мельник - голова Полтавської обласної організації ВГО "Громада і Закон"; Микола Грищук - голова Житомирської обласної організації ВГО "Громада і Закон".

Підсумкові матеріали:

Президента знову закликали ветувати закон про пенсійні зміни 

Представники Всеукраїнської громадської організації "Громада і закон" в черговий раз закликали Президента України накласти вето на ухвалений Верховною Радою законопроект № 5130, який, на їхню думку, заважає справедливому перерахунку пенсій для ветеранів силових структур, а також чорнобильців та інших верств населення.

Із відповідним закликом виступив на прес-конференції в Укрінформі голова ВГО "Громада і Закон" Михайло Ільницький.

"І коли ми вийшли за межі міністерства чи іншого закладу, управління, ми стаємо непотрібні, нас не чують... Сьогодні та в інші дні ми стикнулися із ситуацію, коли ми бачимо, що повстав, скажімо так, офіцерський, сержантський склад органів, ветеранів та інвалідів, пенсіонерів. І каже: шановні, прислухайтесь, дайте нам можливість здобути і зробити те, що ми все життя робили для захисту наших інтересів і наших прав. Ви коли приймали нас на службу в органи внутрішніх справ, то обіцяли перше, друге і третє. Ми знаємо, що закон не має зворотної сили і усі наші конституційні права не можуть погіршуватися", - заявив Ільницький.

Він повідомив, що під час сьогоднішньої мирної акції протесту під стінами Верховної Ради було озвучено заклик до Президента накласти вето на закон № 5130. Крім того, ветерани силових структур, зокрема, наполягають, щоб Держбюджет 2017 року орієнтувався на пенсіонерів.

Як повідомляло агентство, ветерани силових структур вже провели не одну акцію з вимогою справедливого перерахунку пенсій для колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ, СБУ, Міноборони, пенітенціарної служби, Мін'юсту, "афганців", чорнобильців та інших.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-