Поблизу КПВВ в зоні АТО не вщухають провокації з боку російських військ

Поблизу КПВВ в зоні АТО не вщухають провокації з боку російських військ

Укрінформ
15 грудня о 13.00 відбувся брифінг на тему: "Про провокації російських військ поблизу КПВВ в зоні АТО та результати операції "Кордон-2016". (Зала 1)

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Інформував - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Україна  і Білорусь продовжуватимуть залучати міжнародну допомогу на облаштування кордону - ДПСУ

У Мінську в середу, 14 грудня, відбулася зустріч Головних прикордонних уповноважених України та Республіки Білорусь Віктора Назаренка та Леоніда Мальцева, на якій домовились  продовжувати  залучати міжнародну допомогу на облаштування українсько-білоруського кордону.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент Укрінформу.

"Сторони дійшли згоди щодо продовження спільної роботи по залученню міжнародної технічної допомоги на облаштування українсько-білоруського кордону в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство» та Програми ЄС із транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» на 2014-2021 роки", - зазначив він.

Також під час зустрічі сторони обговорили обстановку на українсько-білоруському державному кордоні, стан його охорони та рівень взаємодії прикордонно-представницьких апаратів.

"Оцінюючи результати охорони державного кордону, Головні прикордонні уповноважені відзначили, що спільними зусиллями забезпечено необхідний рівень прикордонної безпеки", - сказав Слободян.

За його словами, Назаренко та Мальцев констатували, що в умовах незавершеної демаркації українсько-білоруського державного кордону в цілому вдалося узгодити рубежі охорони кордону.

"Білоруська сторона відмітила професійні дії українських прикордонників щодо забезпечення режиму державного кордону під час проведення демаркаційних робіт відповідно до Договору між Україною та Республікою Білорусь про державний кордон", - повідомив Слободян.

Крім того, помічник голови Держприкордонслужби зазначив, що сторони затвердили напрацьовані пропозиції стосовно змін у нормативній базі співпраці органів ДПС України та прикордонної служби Республіки Білорусь.

Під час операції «Кордон-2016» затримано 320 нелегальних мігрантів - Слободян 

У результаті  операції «Кордон-2016», яку Державна прикордонна служба України проводила спільно із іншими правоохоронними органами та низкою зацікавлених міністерств і відомств було затримано 320 нелегальних мігрантів і вилучено близько 400 тонн спирту.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Загалом було затримано понад 320 нелегальних мігрантів, 1700 порушників державного кордону, близько 4 тисяч порушників прикордонного режиму. Крім того, через кордон не пропущено понад 1200 потенційних нелегальних мігрантів, а також виявлено та вилучено близько 400 тонн спирту, 2,5 мільйони пачок сигарет, 70 кг наркотичних засобів, 280 одиниць зброї, близько 4 тисяч боєприпасів та 315 кг бурштину", - сказав він.

Слободян зауважив, що у  рамках спільних дій посилено протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон незаконних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів та зброї.

Він додав, що «враховуючи напруженість обстановки, на окремих ділянках державного кордону продовжено проведення оперативно-профілактичних заходів з протидії протиправній діяльності з залученням резервів». Такі заходи, зокрема, тривають на Волині, Буковині та Закарпатті, а також на ділянці Азово-Чорноморського регіонального управління.

Двох корупціонерів-прикордонників викрили співробітники внутрішньої безпеки Держприкордонслужби - Слободян

Співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби викрили двох корупціонерів-прикордонників.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Черговим результатом копіткої роботи офіцерів внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби стало виявлення двох нечистих на руку прикордонників.Так, учора на Львівщині співробітники ВВБ прикордонного відомства викрили офіцера Кінологічного навчального центру за корупційні дії. Він планував отримати неправомірну винагороду за сприяння успішному складанню іспитів військовослужбовцями", - сказав він.

Слободян зауважив, що у такий спосіб він хотів збагатитися майже на 4,5 тисячі гривень. За даним фактом поінформовано військову прокуратуру Львівського гарнізону та інші правоохоронні органи.

Крім того, на Закарпатті під час відпрацювання інформації щодо ймовірного зловживання службовим становищем викрито корупційні дії ще одного з прикордонників. 

"Результатом реалізації інформації стало затримання 21-річного співробітника відділу «Лужанка» на гарячому. Він саме збирався залишити місце несення служби, аби дати змогу тютюновим контрабандистам незаконно переправити через кордон сигарети. За даним фактом призначено службове розслідування та направлено повідомлення у військову прокуратуру Ужгородського гарнізону", - сказав Слободян.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-