Запуск кримськотатарської редакції каналу іномовлення UA/TV

Запуск кримськотатарської редакції каналу іномовлення UA/TV

Укрінформ
13 грудня о 13.00 відбулася прес-конференція присвячена запуску кримськотатарської редакції каналу іномовлення UA/TV Мультимедійної платформи іномовлення України. (Зала 1)

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Еміне Джапарова - Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Людмила Березовська - генеральний директор ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України"; Халісе Зінєдін - керівник кримськотатарської редакції ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України".

Підсумкові матеріали:

Україна почала іномовлення кримськотатарською мовою

У вівторок в Укрінформі представиили нову програму кримськотатарської редакції на каналі іномовлення UA/TV "Мультимедійної платформи іномовлення України". Крім щоденних новин, кримськотатарською мовою заплановані передачі про науку, культуру і туризм.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла керівник кримськотатарської редакції іномовлення Халісе Зінедін.

"Наше мовлення починається з новин кримськотатарською мовою - кожен день ми присвячуємо новинам України 10-15 хвилин. Крім того, заплановані передачі кримськотатарською мовою про науку, культуру і туризм. Буде продовжено спільний проект з Радіо "Свобода", який називається "Еліфбе" (Алфавіт - ред.) та проект "Тугра" про історію Криму і Кримського ханства. Ми також презентували програму "Новини очима дітей", - розповіла Зінедін.

За словами генерального директора "Мультимедійної платформи іномовлення України" Людмили Березовської, в цьому році, крім кримськотатарських програм, здійснено запуск іномовлення арабською мовою. Обидва ефіри виходять двічі на день - по півгодини зранку і повторення ввечері.

Як наголосила Березовська, перші два проекти були здійснені "завдяки ентузіазму і підтримки Міністерства інформаційної політики".

"Враховуючи, що в 2016 році на іномовлення не було виділено грошей, тобто, воно не фінансувалося бюджетом, я можу сказати, що ми багато досягли навіть без грошей, але це все завдяки нашому ентузіазму і підтримці Міністерства інформполітики", - зазначила вона.

Як наголосила Березовська, з нового року планується запустити нові проекти, мета яких - розповідати світові, чим сьогодні живе Україна. "Наше завдання - розповісти світу, що Україна - це не тільки війна і Чорнобиль. Це дуже багатогранна країна, це люди, культура, історія", - резюмувала гендиректор "Мультимедійної платформи іномовлення України".

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-