Ліки за кошти держбюджету - вже реальність!

Ліки за кошти держбюджету - вже реальність!

Укрінформ
24 листопада об 11.00 відбувся прес-брифінг на тему: "CROWN AGENTS. Закупівлі ліків за кошти держбюджету 2016: місія здійсненна". (Зала 1) 

Організатор: CROWN AGENTS.

Учасники: Крістін Джексон - старший консультант із закупівель Crown Agents; Кріна Лавері - Перший Держсекретар Енергетичної політики і Голова Торгового відділу Посольства Великобританії.

Обговорювалися питання: 

1. Анонс програм закупівель за кошти бюджету 2016 року.

2. Досягнення та уроки закупівель ліків, медичних виробів, лабораторних реагентів для лікування онкологічних і онкогематологічних хворих дорослого та дитячого віку за кошти Державного бюджету України 2015 року.

3. Прозорість процесів закупівель для Міністерства охорони здоров’я України.

4. Статистика доставок ліків, медичних засобів та реагентів за програмами дитячої та дорослої онкології.

5. Презентація незалежного дослідження Прашанта Ядава, директора відділу досліджень з охорони здоров'я  Інституту Вільяма Девідсона Університету штату Мічиган.

Підсумкові матеріали:

МОЗ та Crown Agents остаточно узгодять контракт до 1 грудня

Британська закупівельна агенція Crown Agents очікує остаточного узгодження з Міністерством охорони здоров'я переліку програм, за якими агенція буде здійснювати закупівлі за 2016 рік.  

Про це головний консультант із закупівель Crown Agents Крістін Джексон заявила в четвер на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

«Контракт підписаний на виконання двох програм і ми проводимо переговори по доповненню контракту і  сподіваємося що на 1 грудня зможемо підписати  поправку до договору, де будуть вказані додаткові інші програми. ... У доповненні до нашого контракту з МОЗ зазначено 9 програм», - сказала Джексон.

Остаточний контракт підписаний тільки за програмами із закупівлі ліків та виробів медичного призначення  для лікування хворих на серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання  та закупівлі ендопротезів та наборів інструментів для проведення імплантації. Загальний бюджет обох програм  становить 402 млн 108 тисяч грн.

Крістін Джексон повідомила, що оголошення за цими програмами вже є, і агенція планує через два тижні розпочати прийом тендерної документації, завершення прийому документів планується у середині січня. Також вона зазначила, що на наступному тижні агенція проведе зустріч з потенційними постачальниками.

«На початку наступного тижня ми організовуємо спеціальний захід для потенційних постачальників, для того, щоб допомогти ім зрозуміти всі умови закупівель», - сказала Джексон.

У разі підписання з МОЗ доповнень до контракту, додаткові програми будуть запускатися з інтервалом у тиждень. Крім того, як повідомила Джексон, умовами контракту з МОЗ передбачено завершення тендерних процедур та оцінювання постачальників протягом 90 днів. Вона зазначила, що у закупівлях 2015 року частка виробників ліків та лікарських засобів склала 45%, і висловила сподівання, що в закупівлях 2016 року їх кількість буде більшою. 

За програмами лікування дорослої та дитячої онкології  за кошти держбюджету 2016 року Crown Agents здійснювати закупівлі не буде.  

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня МОЗ уклало контракт з британською закупівельною агенцією Crown Agents. Також раніше в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун повідомила, що в контракти з міжнародними організаціями, які будуть здійснювати закупівлі для України, буде закладена вимога надавати графік постачання ліків та лікарських засобів.

Crown Agents планує завершити поставки ліків за контрактами 2015 року до 7 грудня

Британська закупівельна агенція Crown Agents здійснила майже 97% поставок (у грошовому вимірі) ліків та лікарських засобів та планує завершити останні поставки за контрактами 2015 ріку до 7 грудня 2016 року.

Про це головний консультант із закупівель Crown Agents Крістін Джексон заявила в четвер на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми будемо завершувати програму із закупівлі дитячої та дорослої онкології 7 грудня. По завершенню програми МОЗ буде надано повний бухгалтерський звіт та інша документація, як були використані кошти", - сказала Джексон.

Всього за програмами лікування дитячої та дорослої онкології в Україну вже поставлено 96,77% ліків, лікарських засобів та виробів медичного призначення у грошовому вимірі (97,62% в натуральному вимірі). За даними агенції, в рамках програми дитячої онкології доставлено вже 99,42% ліків, для дорослих - 95,55%.

Джексон також додала, що 15% медикаментів були доставлені в Україну достроково. Крім того, вона повідомила, що агенції вдалося досягти значної економії коштів порівняно із закупівлями 2014 року на 37,9%. Загалом, зазначила вона, економія у грошовому вимірі склала понад 17 млн доларів США.

"Ми вже поінформували міністерство про те, які кошти лишаються, також надали експертну пораду, які препарати можна отримати якомога швидше, ніж програма завершиться.... Сподіваємося, що перелік препаратів буде ухвалено сьогодні", - сказала Джексон.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2015 року Міністерство охорони здоров'я уклало контракт з британською закупівельною агенцією Crown Agents  на закупівлю та поставку онкологічних виробів медичного призначення за державними програмами лікування дитячої та дорослої онкології на суму майже 31,9 млн дол. США. Всього закупівлі здійснювалися по 314 номенклатурним позиціям за обома програмами.

Також на засіданні уряду 23 листопада було ухвалено зміни до постанов, які дозволять здійснити допоставки ліків та медичних виробів для онкохворих дітей, в тому числі із злоякісними захворюваннями крові, а також хворих на гепатити В, С, туберкульоз та ВІЛ-інфікованих.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-