Покрокова інструкція для реєстрації неприбуткової громадської організації

Покрокова інструкція для реєстрації неприбуткової громадської організації

Укрінформ
23 листопада о 15.00 відбулася прес-конференція на тему: "Як не втратити статус неприбутковості? Покрокова інструкція реєстрації неприбуткової громадської організації". (Зала 1)

Організатор: Головне територіальне управління юстиції у місті Києві.

Учасники: Віталій Сигидин - заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві; Віталіна Клапцуняк - начальник відділу легалізації об'єднань громадян та державної реєстрації друкованих засобів масової інформації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві; Оксана Василяка - директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві.

Підсумкові матеріали:

У столичному теруправлінні юстиції нагадали громадським організаціям про необхідність до 1 січня підтвердити свій статус

Лише 20% громадських організацій міста Києва внесли зміни до своїх статутів, аби починаючи з 1 січня 2017 року не сплачувати податки. Якщо решта об'єднань не розпочнуть цей процес, то ризикують втратити свій статус неприбуткової організації.

Про це заявив заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві Віталій Сигидин на прес-конференції в Укрінформі.

“Серед понад 20000 громадських організацій, які на даний момент зареєстровані у місті Києві, близько 20% всього-на-всього виконали цю вимогу”, - сказав Сигидин.

За його словами, усі громадські формування мали фактично півтора роки, аби привести свої статути у відповідність до вимог податкового кодексу. 

“Ми неодноразово наголошували, що до 1 січня 2017 року усім неприбутковим організаціям потрібно підтвердити свій статус. Зокрема, ми наголошували на тому, що усі громадські формування, які є з таким статусом, вони зобов’язані це зробити у силу того, що був прийнятий у 2015 році закон про внесення змін до податкового кодексу. Тож до кінця цього року усі громадські формування з таким статусом повинні підтвердити його для того, щоб не було негативних наслідків”, - зауважив він.

Сигидин підкреслив: розуміючи, що саме на останній місяць припаде пік звернень до управління державної реєстрації, збільшено години прийому та кількість працівників. Мін’юст також підготував методичні рекомендації та роз’яснення для громадських організацій. Відкрито також “гарячу лінію” щодо цих питань.

“Ми готові по максимуму здійснити нашу функцію та прийняти усі документи, аби встигнути до 1 січня 2017 року”, - наголосив Сигидин.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-