Старт Національного проекту

Старт Національного проекту "Діалог народу і влади та протидія корупції"

Укрінформ
13 вересня о 15.00 відбулася прес-конференція на тему: "Презентація першого етапу Національного проекту "Діалог народу і влади та протидія корупції" у 27 містах і населених пунктах Донецької області. (Зала 1)

Організатор:  МГО "Міжнародна ліга захисту прав громадян України".

Учасники: Руслан Требушкін, міський голова міста Покровськ; Олександр Брикалов, міський голова міста Мирноград.

Підсумкові матеріали:

В Україні можуть запровадити масштабні прийоми громадян чиновниками місцевої влади - правозахисник

У четвер, 15 вересня у 27 населених пунктах Донецької області відбудеться прийом громадян одночасно представниками місцевої влади, силових структур, медичних і освітніх закладів та комунальних підприємств, а у жовтні-листопаді відповідну практику планується розповсюдити по всіх областях України.

Про це під час презентації проекту «Діалог народу і влади та протидія корупції» на прес-конференції в Укрінформі розповів правозахисник, голова міжнародної громадської організації  «Міжнародна ліга захисту прав громадян України» Едуард Багіров.

«15 вересня 2016 року з 15 до 18 години одночасно в 27 містах Донецької області відбудеться другий етап реалізації масштабної програми з покращення взаємодії чиновників і простих громадян України. Цього дня в меріях і райадміністраціях міст обласного підпорядкування зберуться чиновники - представники місцевої влади, силових структур, медичних, освітніх, комунальних організацій, щоб оперативно під наглядом ЗМІ реагувати на звернення, відповідати на скарги людей і вирішувати проблеми», - зазначив він.

За його словами, такий формат прийому громадян ще в 2015 році було проведено в м. Кролевець (Сумська область), в окремих районах Києва та низці інших міст, а 29 серпня цього року - у 4 містах Донецької області.

Водночас Багіров зауважив, що у випадку успішної реалізації проекту на Донеччині практику масштабних одночасних прийомів громадян представниками місцевої влади вже у жовтні-листопаді планується розповсюдити по всіх регіонах України.

«Донецька область - це другий етап пілотного проекту і від того, наскільки ми вдало там проведемо його, залежить рішення Президента. Ми підготували проект Указу Президента, після підписання якого проект реалізовуватиметься по всій Україні. Я надіюсь, у жовтні 2016 року, максимум листопаді 2016 року ми зможемо реалізувати його в масштабах всієї України», - підкреслив автор проекту.

Багіров також додав, що у разі підтримки цієї ініціативи Главою держави відповідний прийом громадян здійснюватиметься щомісяця в останній четвер.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-