Брифінг голови Державного агентства рибного господарства Яреми Коваліва щодо статусу підготовки

Брифінг голови Державного агентства рибного господарства Яреми Коваліва щодо статусу підготовки "рибного" патруля

Укрінформ
5 вересня о 12:00 відбувся брифінг голови Державного агентства рибного господарства Яреми Коваліва, присвячений статусу підготовки рибоохоронного ("рибного") патруля на території всієї України. (Зала 1)

Організатор: Державне агентство рибного господарства України.

Обговорювалися теми:

1. Результати роботи та досягнення перших місяців роботи пілотного рибоохоронного патруля Київщини, досягнення та складнощі при реалізації проекту.

2. Плани щодо запуску рибного патруля в інших регіонах України – набір керівників до  управлінь в 9 областях України, що стартує у вересні.

3. Вересневий набір  повного інспекторського складу  до  управлінь рибоохоронного патруля  в 2-х  областях України.

Підсумкові матеріали:

У штаті Держрибагентства буде керівник сектору боротьби з корупцією

До кінця цього тижня в штаті Державного агентства рибного господарства України з'явиться керівник сектору боротьби з корупцією.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

«До кінця цього тижня Держрибагентство матиме несподіване кадрове призначення, на посаду керівника сектору боротьби з корупцією. Людина, яка буде цим займатись, думаю, буде позитивно сприйнята громадськістю», - сказав Ковалів.

Службовець зазначив, що така ж посада уже введена в штат територіальних органів Держрибагентства з тим, щоб відомство могло продемонструвати «нові підходи до боротьби з корупцією».

«Ми чуємо, що хтось продовжує побори, прикриваючись «керівництвом з Києва». Здається, що хтось не зрозумів, що часи змінилися, і більше ми такого терпіти не будемо», - наголосив Ковалів.

Держрибагентство розпочало другий етап створення рибного патруля

Держрибагентство України розпочинає другий етап запуску рибоохоронного патруля.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будучи окриленими результатами нашого пілотного проекту в Київській області, ми розпочинаємо другий етап організації рибного патруля, який складатиметься з кількох елементів, перший з яких – ми розпочали процедуру звільнення усіх керівників територіальних управлінь рибоохорони», - сказав Ковалів.

За його словами, процедура звільнення керівників територіальних управлінь рибоохорони  складна, оскільки таке рішення потребує погодження з Мінагрополітики та керівниками областей.

«23 серпня листи з проханням погодити такі рішення було надіслано на адресу відповідних структур», - сказав Ковалів.

Окрім цього, Держрибагентство розпочало набір у рибоохоронний патруль Одеської та Херсонської областей.

«Ми вирішили розпочати з цих областей, оскільки ситуація з нелегальним виловом риби там є доволі складною. Окрім цього, на створення такого патруля є запит місцевої влади та громадськості. Зважаючи на обмеженість матеріально-технічних ресурсів, ми вирішили розпочати з басейну Дніпра та морського узбережжя», - зазначив посадовець.

На матеріально-технічне оснащення рибоохоронного патруля в масштабах України, за його словами, потрібно 200 млн грн.

«Є домовленість із міністром аграрної політики та Мінфіном, що такі ресурси будуть виділені з коштів Мінагрополітики напряму», - зазначив Ковалів.

Офіційний вилов риби в Україні збільшився вдвічі - Ковалів

Офіційні обсяги вилову риби в Україні протягом червня-липня 2016 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, збільшилися вдвічі.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«Рівень офіційного вилову за два місяці цього року – червень-липень цього року, порівняно з червнем-липнем минулого року виріс удвічі. Це не тому, що вони стали краще ловити, а тільки тому, що більшість з них почали показувати реальний обсяг вилову. Це ознака того, що нашими зусиллями ринок риби виходить з тіні», - сказав Ковалів.

Водночас, за його словами, обсяг "тіньового" вилову риби лишається достатньо високим.

«Офіційно у 2015 році обсяг вилову риби становив 80 тис. т, за неофіційними оцінками – 200 тис. т. Деякі експерти кажуть навіть про 700 тис. т. Якщо відштовхуватись від показника у 200 тис. т., то обсяг "тіньового" ринку риби в Україні становить близько 4 млрд грн», - наголосив Ковалів.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-