СЕТАМ і ProZorro: початок співпраці у сфері реалізації активів неплатоспроможних банків

СЕТАМ і ProZorro: початок співпраці у сфері реалізації активів неплатоспроможних банків

Укрінформ
4 серпня об 11.00 відбулася прес-конференція щодо приєднання ДП "СЕТАМ" до багатосторонньої угоди між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Національним банком України, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Transparency International Україна (Зала 1)

стосовно реалізації активів неплатоспроможних банків на тему: "СЕТАМ і ProZorro: початок співпраці у сфері реалізації активів неплатоспроможних банків – шлях до підвищення ефективності".

Організатор: Міністерство юстиції України.

Учасники: Сергій Шкляр, заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби; Максим Нефьодов, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України; Віктор Вишньов, генеральний директор ДП «СЕТАМ».

Підсумкові матеріали:

СЕТАМ приєдналася до меморандуму між Мінекономрозвитку, НБУ, Фондом гарантування вкладів та Transparency International Україна

Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) 4 серпня приєдналася до багатостороннього меморандуму щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: "СЕТАМ і ProZorro: початок співпраці у сфері реалізації активів неплатоспроможних банків - шлях до підвищення ефективності" сказав заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, повідомляє кореспондент агентства.

«Приєднання сьогодні СЕТАМ до меморандуму дозволить об’єднати зусилля передових державних підприємств для досягнення якомога більш ефективних показників реалізації активів Фонду гарантування вкладів», - зазначив Шкляр.

Заступник міністра нагадав, що нещодавно було підписано чотиристоронній меморандум щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються між Національним банком, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерством економіки та Transparency International, яким було ініційовано створення та впровадження нової електронної Системи торгів, які здійснюватимуться за стандартами і принципами, що лежать в основі системи електронних публічних закупівель ProZorro.

«Внаслідок банківської кризи останніх років на ринок була виведена велика кількість гравців, багатомільярдні суми були компенсовані вкладникам збанкрутілих банків Фондом гарантування вкладів, однак, великою проблемою фонду виявилась ефективна реалізація майна даних банків для покриття таких виплат та продовження погашення зобов’язань банків усім своїм вкладникам на суму, визначену законодавством. Це стало метою підписання меморандуму», - сказав Шкляр.

Система реалізації активів неплатоспроможних банків здійснювалась великою кількістю організаторів торгів, кожен із яких функціонує за власними правилами. Деякі з них не мають технічних можливостей забезпечувати ефективне проведення торгів. Це дезорієнтує потенційних покупців активів неплатоспроможних банків. У результаті чого знижується ефективність процесу торгів та суттєво зменшуються суми надходжень від продажів.

СЕТАМ оголосить перші торги наприкінці вересня - Нефьодов

Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) оголосить перші торги наприкінці вересня. Здійснення проекту відбудеться за підтримки донорів та не потребуватиме бюджетних коштів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: «СЕТАМ» і ProZorro: початок співпраці у сфері реалізації активів неплатоспроможних банків - шлях до підвищення ефективності" сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент агентства.

«Ми зможемо оголосити перші торги наприкінці вересня, десь у середині місяця вони відбудуться. Реформа буде безкоштовною для бюджету, оскільки ми не хочемо давати додаткове навантаження на бюджет. Тому ми очікуємо на підтримку донорів у цьому проекті», - сказав Нефьодов.

За його словами, наразі проект знаходиться на стадіях тестування. «Вже було проведено кілька раундів внутрішнього тестування, люди працюють з точки зору ІТ, рухається процес по юридичному оформленню всієї усієї реформи, вже є наказ Фонду гарантування вкладів про пілотний проект. Зараз фіналізується регламент роботи системи за новими принципами», - наголосив заступник міністра. Наприкінці серпня до акредитації майданчиків приєднаються нові гравці, у тому числі майданчики, які працюють у системі ProZorro.

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) приєдналася до багатостороннього меморандуму, між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Національним банком України, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Transparency International Україна щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-