Якими є електоральні вподобання українців?

Якими є електоральні вподобання українців?

Укрінформ
25 липня о 12.00 відбулася презентація результатів соціологічного дослідження електоральних вподобань українців. (Зала 1)

Організатори: Укрінформ, Інститут аналізу та прогнозування, Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка, центр «Соціальний моніторинг» за підтримки Київського прес-клубу НСЖУ.

Учасники:  директор центру «Соціальний моніторинг» Дмитро Дмитрук; директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий; виконавчий директор Київського прес-клубу НСЖУ Михайло Пересунько; політичний експерт Віктор Прошкін.

Обговорювалися теми:

1. Два роки після інавгурації Президента: чи змінилося ставлення українців до лідерів президентських перегонів?

2. Рейтинги довіри до провідних та нових політичних партій – несподіванка чи закономірність?

3. Чи готові вийти українці на осінні протести або запасаються терпінням до весни?

Довідково. У рамках проекту «Перезавантаження - Відкрита влада» Інститут аналізу та прогнозування, Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка та центр «Соціальний моніторинг» за підтримки Київського прес-клубу презентують результати соціологічного дослідження електоральних вподобань українців.

Опитування проводилося з 5 по 20 липня 2016 року по всій Україні (метод отримання інформації: індивідуальне інтерв’ю «віч-на-віч» за місцем проживання респондента). Вибірка становить 2100 респондентів та репрезентує доросле населення України віком від 18 років і старше.

Підсумкові матеріали:

Дві третини населення України готові вийти на Майдан через тарифи - опитування

Підняття тарифів в комунальній сфері є несвоєчасним і може привести до протестів.

Такі дані опитування, проведеного Інститутом аналізу та прогнозування,  Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка, центром «Соціальний моніторинг» за підтримки Київського прес-клубу, оприлюднив сьогодні в Укрінформі директор центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук.

"Як свідчить опитування, 86,6% населення вважають це рішення необгрунтованим, 72% вважають, що підняття тарифів не буде жодним чином сприяти розвитку економіки та наповненню бюджету. Відповідно все це підводить людей до того, що у нас дві третини населення готові до економічного протесту саме через тарифну політику", - сказав Дмитрук.

У свою чергу директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий додав, "що близько 65% українців готові потенційно брати участь у протестах у зв'язку з тарифним питанням. Це сигнал для влади активніше проводити роз'яснювальну роботу стосовно тарифної політики". На його думку, питання субсидій як компенсатора тарифів вочевидь не спрацьовую і це пов'язано з невірою людей до інституту субсидій. Тому потрібна більш потужна інформаційна кампанія, додав експерт.

Опитування проводилося з 5 по 16 липня 2016 року по всій Україні. Вибірка становить 2010 респондентів від 18 років. Відхилення при достовірних 95% і співвідношенні змінних від 0,1:0,9 до 0,5:0,5 становлять 1,34 - 2, 24%.

Лідерами рейтингу кандидатів у президенти є Порошенко та Тимошенко - опитування

Лідерами рейтингу кандидатів у президенти є Петро Порошенко та Юлія Тимошенко.

Такі результати соцопитування оприлюднив в Укрінформі директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий.

"Згідно з опитуваннями, лідерами рейтингу кандидатів у президенти є Порошенко та Тимошенко. Відповідно за них проголосувало 11,3% та 11,2% населення України", - сказав  Лісничий.

Він додав, що за ними йдуть Андрій Садовий (7,8%) та Олег Ляшко (7,3%).

За Вадима Рабіновича проголосували б 4,7%, за лідера партії "Опозиційний блок" Юрія Бойка 4,5% опитаних.

Лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока підтримали б 2,6% опитаних, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана – 1,9%, лідера Європейської партії України Миколу Катеринчука – 1,1%.

Не голосували б 14,8%, не визначилися 27,7% респондентів.

За словами виконавчого директора Київського прес-клубу НСЖУ Михайла Пересунька, 27,7% населення ще не визначилися зі своїм вибором, тому даний рейтинг не можна сприймати як прогноз. Цей рейтинг відображає лише сьогоднішні умови та ставлення до політиків.

Опитування проводилося Інститутом аналізу та прогнозування, Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка, центром  "Соціальний моніторинг" за підтримки Київського прес-клубу з 5 по 16 липня 2016 року по всій Україні. Вибірка становить 2010 респондентів від 18 років. Відхилення при достовірних 95% і співвідношенні змінних від 0,1:0,9 до 0,5: 0,5 становлять 1,34 - 2,24 відсотка.

Українці довіряють лише волонтерам, церкві та Збройним силам - опитування

Громадяни України довіряють лише волонтерам, церквам та Збройним силам України.

Такі дані опитування, проведеного Інститутом аналізу та прогнозування, Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка, центром «Соціальний моніторинг» за підтримки Київського прес-клубу, оприлюднив сьогодні в Укрінформі виконавчий директор Київського прес-клубу НСЖУ Михайло Пересунько, повідомляє кореспондент агентства.

«Недовіра до соціальних інститутів зростає. Позитивний баланс довіри мають лише волонтери, церква та армія. Решті соціальних інститутів українці не довіряють. Особливо це стосується судових органів та політичних партій», - сказав Пересунько.

Найбільше українці не довіряють судовим органам (77%), Верховній Раді (74,8%), політичним партіям (73,5%), прокуратурі (71,7%). У п'ятірку антирейтингу увійшов і  Кабмін - 68,9%. Прем'єру не довіряють 58,3%, Президенту - 50%.

Найменший рівень недовіри у Андрія Садового (20,7%), Олега Ляшка (36%) та Миколи Катеринчука (38,2%).

Опитування проводилося з 5 по 16 липня 2016 року по всій Україні. Вибірка становить 2010 респондентів від 18 років. Відхилення при достовірних 95% і співвідношенні змінних від 0,1:0,9 до 0,5:0,5 становлять 1,34 - 2, 24%.

За необхідність проведення виборів до Верховної Ради виступають 47,6% українців - опитування

Майже половина респондентів виступають за проведення виборів до Верховної Ради.

Такі дані опитування Інституту аналізу та прогнозування, Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка та центр «Соціального моніторингу» оприлюднив сьогодні на прес-конференції в Укрінформі директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«47,6% опитаних виступають за необхідне проведення виборів до Верховної Ради. Таким чином у настроях людей є запит на зміну політиків та еліт», - сказав Лісничий.

Він повідомив, що у рейтингу партій лідером є «Батьківщина» (17,9%), за нею йде «Опозиційний блок» (15%), партія "Об'єднання "Самопоміч" (14,7%), партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (13,8%), Радикальна партія Олега Ляшка (13,7%). Партія Всеукраїнське об'єднання "Свобода" набрала б 7,2% голосів, а за Блок Михайла Саакашвілі "За очищення влади" проголосували б 5,1% респондентів.

У той же час Лісничий повідомив, що кожний 4-й виборець відповів, що не братиме участі у голосуванні.

Опитування проводилося з 5 по 16 липня 2016 року по всій Україні. Вибірка становить 2010 респондентів від 18 років. Відхилення при достовірних 95% і співвідношенні змінних від 0,1:0,9 до 0,5:0,5 становлять 1,34 - 2, 24%.

Українці не довіряють політикам - опитування

В Україні політичні та громадські діячі мають негативний баланс довіри населення.

Такі дані опитування, проведеного Інститутом аналізу та прогнозування,  Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка, центром «Соціальний моніторинг» за підтримки Київського прес-клубу, оприлюднив сьогодні в Укрінформі виконавчий директор Київського прес-клубу НСЖУ Михайло Пересунько, повідомляє кореспондент агентства.

"Найбільше українці не довіряють Олегу Тягнибоку (72,6%), Юрію Бойку (70,7%),  Петру Порошенку (70,1%). Найменший рівень недовіри у Андрія Садового (52,5%), Миколи Катеринчука (51,7%) та Олега Ляшка (65,3%)", - повідомив експерт.

За даними опитування, Володимиру Гройсману не довіряє 69% респондентів, Юрію Луценку - 68,8, Міхеїлу Саакашвілі та Юлії Тимошенко - 67,4 відсотка.

Опитування проводилося з 5 по 16 липня 2016 року по всій Україні. Вибірка становить 2010 респондентів від 18 років. Відхилення при достовірних 95% і співвідношенні змінних від 0,1:0,9 до 0,5:0,5 становлять 1,34 - 2, 24%.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-