Хід виконання робіт щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону

Хід виконання робіт щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону

Укрінформ
21 квітня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Про початок прикордонних операцій та результати інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону". (Зала 1)

Інформувал: помічник Голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

Підсумкові матеріали:

Черговий "гумконвой" з РФ прийшов напівпорожнім - Держприкордонслужба

Черговий так званий гуманітарний конвой з Російської Федерації прийшов в Україну знову напівпорожнім.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України прес-секретар відомства Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 51-го так званого гуманітарного конвою. Всього в Україну зайшло 113 автомобілів. Всі вони були напівпорожніми, що вкотре свідчить про декларативність цієї акції», - сказав Слободян.

Він зауважив, що вантаж - переважно продукти харчування та медикаменти.

Слободян підкреслив, що ця акція, як завжди, була пропіарена російськими ЗМІ. Водночас російські ЗМІ не повідомляють про те, що з 18 квітня в Україну через закритий пункт пропуску «Довжанський» російська сторона розпочала несанкціоноване постачання на непідконтрольні території України спеціальної техніки нібито для потреб міністерства надзвичайних ситуацій «цього сепаратистського квазідержавного утворення».

Речник зауважив, що на територію "ЛНР" передбачається доставити понад 100 одиниць спеціальної автомобільної техніки. З метою приховування масштабів такого процесу, переміщення зазначеної техніки здійснюється невеликими партіями - приблизно по 10 автомобілів щодня.

Прикордонники виявили прихований маршрут постачання військових вантажів з РФ - Слободян

У Державній прикордонній службі України заявили про виявлення прихованого маршруту постачання озброєння та військової техніки  із РФ  на окуповані бойовиками території.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України прес-секретар відомства Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З достовірних джерел підтверджено існування одного зі стійких маршрутів постачання військових вантажів. Відомо, що військові колони слідують із РФ невеликими групами по три автомобілі в кожній із інтервалом у 2 км. Незаконний перетин кордону відбувається в темний час доби через пантонну переправу, що обладнується перед проходженням колони, а потім демонтується і приховується у лісі", - сказав Слободян.

За його словами, маршрут прокладено в районі населеного пункту Куйбишеве Ростовської області РФ поблизу колишнього КПП «Маринівка» Донецької області.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-