Національний педагогічний університет імені Драгоманова:
вражений чи не вражений личиною корупції?

Національний педагогічний університет імені Драгоманова: вражений чи не вражений личиною корупції?

Укрінформ
15 квітня о 10.00 відбулася прес-конференція відбудеться за участі Людмили Пундик - кандидата педагогічних наук, голови ради ГО Соціально-психологічний "Центр Святого Володимира", Михайла Кальницького - києвознавця, історика, літератора, журналіста та Сергія Крижанівського - директора Інституту глобальної політики імені Зиновія Кулика (Зала 2).

Підсумкові матеріали:

Викладач НПУ ім. Драгоманова заявляє про незаконні дії керівництва вишу

Керівництво НПУ ім Драгоманова незаконно віддало в оренду приміщення вишу під ресторан.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявила викладач вишу, кандидат психологічних наук Людмила Пундик. 

«Є речі, про які мовчати не можна. Вже багато років, після того, як прийшов пан Андрущенко (на посаду ректора - ред.), у нас віддані аудиторії першого поверху (в корпусі, який розташовано на вул. І. Франка - ред.) і перебудовані у ресторан. Коли його будували, залили бібліотеку, унікальні книжки 17-18 сторіччя», - сказала викладач.

Як зазначив на прес-конференції києвознавець Михайло Кальницький, будівля, де зараз розташований виш, зведена в 1911 році відомим київським архітектором Всеволодом Обремським та являється пам'яткою архітектури місцевого значення.

 «Існує закон про охорону культурної спадщини, в якому прописано, що будь-яка зміна пам'ятки культури заборонена. І таким чином слід вважати те, що зроблено зараз з першим поверхом корпусу педуніверситету ім. Драгоманова, це є порушення закону, і, відповідно, мають бути вжиті заходи, щоб законність відновити», - сказав Кальницький.

Він зазначив, що приміщення ресторану порушує цілісність вигляду будівлі та займає громадський простір.

Людмила Пундик також звернуся з низкою листів до мера Києва, правоохоронних органів, Держсанепідемслужби м. Києва та народних депутатів щодо порушення законодавства керівництвом НПУ ім. Драгоманова.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-