Ліс рубають - тріски летять

Ліс рубають - тріски летять

Укрінформ
4 квітня о  12.00  прес-конференція на тему:  «Незаконні рубки, порушення законодавства під час експорту лісо-  та пиломатеріалів: шляхи протидії»

Організатор: Державне агентство лісових ресурсів України.

Учасник: Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич.

Підсумкові матеріали:

У Держлісагентстві планують, що електронна система обліку деревини запрацює з 1 липня

У Державному агентстві лісових ресурсів планують, що електронна система обліку деревини в Україні запрацює з 1 липня цього року.

Про це в Укрінформі під час прес-конференції: "Незаконні рубки, порушення законодавства під час експорту лісо - та пиломатеріалів: шляхи протидії" заявила перший заступник Держлісагентства Христина Юшкевич, повідомляє кореспондент агентства.

«Ми плануємо, що електронна система обліку деревини, яка унеможливить тіньовий обіг лісоматеріалів в Україні, запрацює з 1 липня цього року», - сказала Юшкевич.

Як деталізувала чиновниця, у лісових підприємствах Держлісагентства така система упроваджена на 99%. Втім, у сферу діяльності установи входять 73% лісових площ країни, 27% - припадають на інші установи, які навіть не починали упровадження такої облікової системи у своїй діяльності.

«Втім, деякі постійні лісокористувачі, як Міністерство оборони, висловили свою зацікавленість у впровадженні такої системи. У таких підприємствах необхідно провести синхронізацію програмного забезпечення та паперового документообігу із електронною системою обліку Держлісагентства», - додала Юшкевич.

Вона сподівається, що з введенням електронної системи контролю обігу деревини тіньовий обіг лісоматеріалів стане неможливим.

«Для вивозу деревини тепер оформлюватиметься транспортно-товарна накладна нового зразка, яка унеможливить незаконний вивіз деревини. На кожній колоді буде прикріплено електронну бірку, за відсутності якої правоохоронці зможуть затримувати вантаж», - сказала перший заступник голови Держлісагентства.

Найбільший обсяг незаконно зрубаної деревини у 2015 році зафіксовано на Донбасі - заступник голови Держлісагентства

У 2015 році загальний обсяг незаконно зрубаної деревини становив 24 тис. куб. м, з яких 36% припадають на вирубки на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей.

Про це на прес-конференції в Укрінформі "Незаконні рубки, порушення законодавства під час експорту лісо- та пиломатеріалів: шляхи протидії" розповіла перший заступник голови Держлісагентства Христина Юшкевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2015 році було незаконно вирубано 24 тис. куб метрів деревини, з яких найбільший обсяг - 36% - припадає на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей, де ведуться активні бойові дії», - сказала Юшкевич.

За словами чиновниці, збиток від незаконних вирубок лісу в 2015 році сягнули 85 млн грн, з яких було компенсовано лише 4,6 млн грн.

«Всього за фактами 1700 незаконних вирубок було передано 181 справу до правоохоронних органів. При цьому 1086 посадових осіб з лісової охорони було притягнуто до дисциплінарної відповідальності, там, де була доведена їх провина, а 108 чиновників, у тому числі й директорів підприємств, за зловживання службовим становищем було звільнено», - підсумувала перший заступник голови Держлісагентства.

Відео заходу:

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-