Запуск у виробництво ігрового повнометражного фільму Марисі Нікітюк

Запуск у виробництво ігрового повнометражного фільму Марисі Нікітюк "Коли падають дерева"

Укрінформ
4 грудня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: «Запуск у виробництво ігрового повнометражного фільму Марисі Нікітюк «Коли падають дерева». (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Державне агентство України з питань кіно.

Учасники прес-конференції:

Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно,

Марися Нікітюк, автор-сценарію та режисер - постановник,

Ігор Савиченко, продюсер фільму.

Кінофільм «Коли падають дерева» створюється за підтримки Державного Агентства України з питань кіно. Виробництво компанії ТОВ «Директорія кіно». Продюсер фільму - Ігор Савиченко та співпродюсер  з Польщі Даріуш Яблонський, кінокомпанія APPLE FILM.

“Коли падають дерева” - драма в стилістиці магічного реалізму. Історія 5-літньої бунтівної Вітки, яка проводячи літні канікули у бабусі в селі, стає свідком трагічного кохання між її двоюрідною сестрою-підлітком Ларисою і молодим бандитом Шрамом. Навколишнє середовище є ехом диких та занепадницьких 90-их, все те саме: безробіття по містечках і селах, занепад, розквіт криміналу та розквіт народного містицизму. За роки незалежності Україна так і не пережила радянської ментальності, тож шлях юних героїв - це спроба втекти з порочного кола самоповторів, страшних правил “перевернутого” абсурдного світу. Але рішуче “ні” здатна сказати лише дитина - Вітка -, будучи вже зовсім сторонньою для цієї повільно колапсуючої системи.

Контактна особа:

Прес-аташе Держкіно, Ксенія Косик

тел.: (093) 201 63 67, Dergkino2015@gmail.com

Підсумкові матеріали:

Дебют Марисі Нікітюк "Коли падають дерева" на 10 млн профінансує Держкіно - Іллєнко

Державне агентство України з питань кіно профінансує дебютний ігровий повнометражний фільм Марисі Нікітюк "Коли падають дерева".

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко на прес-конференції в Укрінформі.

"Це вже сьомий повнометражний проект, який ми запускаємо цього року. Це стало можливим завдяки тому, що у вересні суттєво збільшили фінансування виробництва національних фільмів, що дозволяє сьогодні говорити про запуск 40 нових стрічок, з яких більше 10 будуть повнометражними ігровими. Серед них - дебютний фільм Марисі Нікітюк "Коли падають дерева". І ми в Держкіно раді, що нарешті Марися, яка дуже цікаво проявила себе в створенні короткого метру, отримає можливість створити повномасштабний проект і заявити про себе вголос як режисер великого ігрового кіно", - сказав  Іллєнко.

Він зазначив, що частка державного фінансування становить 10 млн грн, а також висловив сподівання, що завдяки такій можливості, яка відкриває широкі перспективи для молодого покоління кінематографістів, буде сформована нова хвиля в українському кіно.

Автор сценарію та режисер-постановник  Нікітюк, яка досі мала великий досвід як сценарист, підкреслила, що після написання цього сценарію зрозуміла: їй конче необхідно реалізовувати його самій як режисеру.

"Це - драма дорослішання, філософська, в стилістиці магічного реалізму. Вона мозаїчна, насичена переплетенням кількох сюжетних ліній, а в центрі цього феєричного дійства дівчинка п'яти років, яка спостерігає за трагічним коханням підлітків - своєї двоюрідної сестри і її хлопця, молодого бандита Шрама. Вся ця історія відбувається на тлі нашої реальності, пострадянської руїни", - сказала вона.      

Продюсер фільму Ігор Савиченко розповів, що разом з  Нікітюк як режисером вони встигли зняти дві вдалих короткометражки - "В деревах" та "Мандрагора", які засвідчили її творчий потенціал. Ще одну - "Ахулі" - зніматимуть навесні, і вона "стане третьою частиною підготовки режисера до повного метру".

"Зараз є впевненість в тому, що фільм "Коли падають дерева" буде значним і дуже успішним. І не тільки на фестивалях", - підкреслив при цьому продюсер.  

За словами Савиченка, у проекту є польський партнер - кінокомпанія APPLE FILM і її головний продюсер Даріуш Яблонський, який "з величезним ентузіазмом ставиться до цього проекту", а фінансування надаватимуть Польський кіноінститут та польське телебачення. Загалом же виробничий бюджет становить 22 млн грн, і "це на сьогодні середній бюджет для європейського дебютного фільму".

Як додав продюсер, фільм зніматимуть наступного літа в Україні, частину - на території Польщі. Один з трьох головних героїв буде поляком. Очікується, що зніматиме стрічку відомий польський оператор Петро Собачинський-молодший. Кастинг-директор - Алла Самойленко. Акторів буде багато, зокрема й непрофесійних.

 Завершити фільм планують у жовтні, щоб у грудні подаватися на фестивалі, а розпочати фестивальний 2017 рік думають із Канн. У кінотеатри стрічка потрапить або восени 2017-го, або навесні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-