Презентація виробничих перспектив ДП

Презентація виробничих перспектив ДП "Укрбурштин"

Укрінформ
11 листопада об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: «Криза на ДП "Укрбурштин" закінчується. Мінекономрозвитку презентує виробничі перспективи Підприємства у 2016 році». (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори: Укрінформ, ПАТ "ДАК "Українські поліметали".

Учасники: Костянтин Лісничий - генеральний директор ДАК "Українські поліметали"; Ігор Приянчук - директор з юридичних питань ДАК "Українські поліметали"; Юліан Хорунжий - керуючий партнер юридичної компанії "Ario Caital Group"; др. Томас Бретшнейдер - «ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ».

Мінекономрозвитку відновлює контроль над бурштиновою галуззю і презентує виробничі перспективи ДП "Укрбурштин".

На заході йшлося про погашення боргів ДП "Укрбурштин" перед конкурсними кредиторами та про перспективи видобутку бурштину ДП "Укрбурштин". Також була висвітлена  позиція держави у захисті рішення суду першої інстанції про припинення банкрутства ДП "Укрбурштин".

Підсумкові матеріали:

Кредитори ДП "Укрбурштин" намагаються через суд повернути підприємство у стан банкрутства

Кредитори державного підприємства "Укрбурштин", що є дочірнім підприємством  ДАК "Українські поліметали",  намагаються оскаржити в суді припинення справи про банкрутство. Відповідне рішення господарського суду буде розглядатися в апеляційному суді м. Рівне у четвер, 12 листопада.

Про це на прес-конференції "Криза на ДП "Укрбурштин" в Укрінформі заявив генеральний директор материнської компанії ДАК "Українські поліметали" Костянтин Лісничий.

"Кредитори ДП "Укрбурштин" подали апеляцію на рішення господарського суду про припинення справи про банкрутство і повернення підприємства під контроль держави, яке буде проходити у Рівному 12 листопада", - повідомив Лісничий.

Він зазначив, що таким чином, структури, які контролювали компанію протягом 12 років та довели її до банкрутства, роблять спроби повернути підприємство під свій контроль.

"Наскільки ми розуміємо і бачимо, є очікування у груп, які контролювали компанію, протягом 12 років, повернути контроль над підприємством і завтра вони будуть робити для цього все можливе", - підкреслив гендиректор.

Нагадаємо, Господарський суд Рівненської області 7 жовтня виніс рішення за позовом ДАК "Українські поліметали"  і припинив справу щодо банкрутства державного підприємства "Укрбурштин".

Справу про банкрутство підприємства було ініційовано у 2003 році. З 2005 року "Укрбурштин" знаходиться в стані санації. Всі ці роки представники держави не мали доступу до управління підприємством і його документації.

10 листопада Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавічус написав у Твіттері, що державне підприємство "Укрбурштин" після 12 років банкрутства і санації повертається під контроль держави.

В «Українських поліметалах» наполягають, що віддали борг кредиторам «Укрбурштину», тож його банкрутства не буде

Державній акціонерній компанії «Українські поліметали» наполягають, що борг на суму 4,3 млн гривень все ж таки повернуто кредиторам держпідприємства «Укрбурштин». Відтак, повернення до процедури банкрутства "Укрбурштину" є неможливим.

Про це на прес-конференції «Криза на ДП "Укрбурштин" в Укрінформі заявив генеральний директор ДАК "Українські поліметали" Костянтин Лісничий.

«Ми забезпечили повний розрахунок з конкурсними кредиторами ДП «Укрбурштин» у розмірі 4,3 млн. Це унеможливлює повернення до процедури банкрутства», - сказав він.

Нагадаємо, 10 листопада у ЗМІ був поширений прес-реліз начебто від імені ДП "Укрбурштин", в якому спростовувалася інформація ДАК "Українські поліметали" щодо погашення заборгованості перед кредиторами підприємства.

Як повідомив Лісничий, прес-реліз був розісланий напередодні засідання апеляційного суду. У четвер, 12 листопада, у місті Рівному відбудеться розгляд апеляційної скарги кредиторів «Укрбурштин» щодо припинення справи про банкрутство підприємства.

Нагадаємо також, що Господарський суд Рівненської області 7 жовтня виніс рішення за позовом ДАК “Українські поліметали” і припинив справу щодо банкрутства державного підприємства “Укрбурштин".

У компанії "Українські поліметали" заявляють, що повідомлення від нібито прес-служби ДАК "Укрбурштин" є фейком

Повідомлення, що розсилаються в ЗМІ від імені нібито прес-служби ДАК «Укрбурштин», що є дочірнім підприємством  ДАК «Українські поліметали», є фейком.

Про це в коментарі Укрінформу заявив генеральний директор материнської компанії ДАК «Українські поліметали» Костянтин Лісничий.

«Ніякої прес-служби ДАК «Укрбурштин» не існує, відповідно жодних коментарів держпідприємство надавати не може. Інформація, що поширюється від його імені, не є достовірною», - уточнив він.

Нагадаємо, 10 жовтня у ЗМІ було поширено інформацію з посиланням на нібито прес-службу ДП "Укрбурштин", в якій заявлялось, що на рахунок підприємства не надходило жодних коштів від ДАК "Українські поліметали" та розрахунки з  кредиторами не були проведені.

Прес-реліз був розісланий напередодні засідання апеляційного суду. Так, завтра, 12 листопада у місті Рівному відбудеться розгляд апеляційної скарг кредиторів «Укрбурштин» щодо припинення справи про банкрутство підприємства.

Німецька компанія планує інвестувати $10 млн у видобуток бурштину в Україні

Німецька компанія «Озон Інвестмент» планує протягом п'яти років вкласти у спільні проекти з ДАК "Українські поліметали", що є материнською компанією для  ДП "Укрбурштин", 10 млн доларів. Йдеться про проекти з видобутку бурштину та рекультивації земель, пошкоджених унаслідок його нелегального видобутку.

Про це на прес-конференції «Криза на ДП «Укрбурштин» в Укрінформі розповів генеральний директор ДАК «Українські поліметали» Костянтин Лісничий.

«Німецька компанія «Озон Інвестмент» разом зі своїми західними партнерами протягом наступних п'яти років має намір інвестувати до 10 млн доларів у спільні з ДАК «Українські поліметали» проекти з добування бурштину та рекультивації земель, пошкоджених унаслідок його нелегального видобутку», - сказав він.

За словами Лісничого, «Українські поліметали» планують з цією компанією довгострокову співпрацю.

«Це реальні інвестори, з якими ми провели серйозну роботу, які зацікавлені інвестувати в Україну», - уточнив генеральний директор.

ТОВ «Озон Інвестмент» - німецька компанія, яка працює в Україні з 2008 року. Компанія керувала інвестиційним портфелем розміром понад 150 млн євро. На сьогодні компанія проводить діяльність у галузі охорони навколишнього середовища, енергетики, продовольства та ін., підтримуючи відповідні  інвестиційні програми та проекти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-