Презентація  україно-італійського кінофільму «Ізі»

Презентація україно-італійського кінофільму «Ізі»

Укрінформ
3 листопада о 14.00 відбулася прес-конференція на тему: «Початок виробництва кінофільму «Ізі» - першої в історії українсько-італійської кіно-продукції». (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори: Укрінформ, Державне агентство України з питань кіно.

Учасники: Пилип Іллєнко - голова Державного агентства України з питань кіно; Юлія Чернявська та Олег Щербина - продюсери фільму з української сторони; Андреа Маньяні - автор сценарію та режисер-постановник; Анна Пасторе - директор Італійського інституту культури в Києві

Обговорювалися питання:

1. Презентація  україно-італійського кінопроекту «Ізі».

2. Актуальність партнерства України та Італії  у сфері кіно.

Довідково. Кінофільм«EASY» створюється за фінансової підтримки Державного Агентства України з питань кіно, Міністерства Культури Італії та Фріулі Венеція Джулія Аудіовізуального фонду.

Кінофільм«EASY» - це спільне виробництво компаній: Fresh Production, Київ, Україна, Bartleby Film, Рим, Італія Pilgrim Film, Трієст, Італія

“Ізі” - це комедія, яка розповідає про пригоди в українських Карпатах депресивного 40-річного італійця Ісідоро - колишнього красеня й успішного пілота «Формули-3», який опустився на самісіньке дно відчаю і, не в змозі вкоротити собі віку, змушений підкоритися своєму братові, єдиному, хто підтримує в ньому іскру життя... Тепер він виконує його завдання - везе із Італії у високогірне карпатське село труну із тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина.

Підсумкові матеріали:

Комедією "Ізі" Держкіно повертається до фінансування фільмів в Україні - Іллєнко  

Українсько-італійською комедією "Ізі", зйомки якої розпочнуться цієї зими, Держкіно повертається до фінансування виробництва і розповсюдження національних і копродукційних фільмів.

На цьому наголосив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко під час презентації  кінопроекту "Ізі" в Укрінформі.

"Цей проект для нас є значущим через те, що це перша українсько-італійська копродукція, і для нас дуже важливо працювати разом з італійськими колегами, бо Італія - велика кінематографічна країна. Цим проектом Держкіно повертається до фінансування повнометражних ігрових фільмів і взагалі до фінансування виробництва та розповсюдження національних і копродукційних фільмів. Так сталося, що першим проектом, з яким ми можемо підписати договір, - очевидно, вже цього тижня - і профінансуємо до кінця поточного місяця, буде проект "Ізі", - підкреслив Іллєнко.

Він зазначив, що цей проект уже давно у виробничих планах Держкіно. Оскільки робота над фільмом, дія якого мала відбуватися влітку, відкладалася, зараз будуть внесені зміни в сценарій і зніматимуть його взимку.

Іллєнко також нагадав, що востаннє контракт на отримання державної фінансової підтримки виробництва фільмів був підписаний ще на початку зими 2014 року, тобто фактично 2 роки Україна не мала можливості запускати нові стрічки. І сьогодні завдяки суттєвому збільшено фінансування є змога запустити чимало нових фільмів - ігрових повнометражних, короткометражних, дебютів, анімаційних, документальних.

"Нам вдалося цього року налагодити ефективну співпрацю по вчасному надходженню коштів з державного бюджету нашим кіновиробникам, що дозволило відновити низку проектів. А потім у вересні відбулися дуже важливі для нас рішення, які збільшили бюджет державної підтримки кіновиробництва і розповсюдження фільмів на 100 млн грн. Тобто зараз він складає 164 млн грн. І таким чином у нас є кошти і відповідні можливості підтримувати не тільки цей проект, а багато інших", - сказав голова Держкіно.    

Іллєнко висловив сподівання, що фільм "Ізі" матиме широкий глядацький успіх як в Італії і в Україні, так і  в інших країнах Європи і світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-