Прес-конференція щодо проведення міжпарламентського семінару з обміну досвідом щодо Міжнародного кримінального суду

Прес-конференція щодо проведення міжпарламентського семінару з обміну досвідом щодо Міжнародного кримінального суду

Укрінформ
18 червня 11.00     Міжнародна організація «Парламентарі за глобальні дії» (Parliamentarians for Global Action), Комітет з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин разом із платформою «Правозахисний порядок денний» проведуть спільну прес-конференцію. (Зала 2)

18 червня 11.00    міжнародна організація «Парламентарі за глобальні дії» (Parliamentarians for Global Action), Комітет з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин разом із платформою «Правозахисний порядок денний» проведуть спільну прес-конференцію. (Зала 2)

В рамках заходу буде анонсовано проведення міжпарламентського семінару з обміну досвідом з питань Міжнародного кримінального суду (МКС), що відбудеться 18 та 19 червня у Верховній Раді України.

Спікери:

Давід Дона-Каттен (David Donat Cattin), доктор юридичних наук, Генеральний Секретар Парламентарі за глобальні дії

Хелман Матіас (Matias Hellman) – радник зовнішніх зв'язків Міжнародного кримінального суду (МКС)

Гельмут Шольц (Helmut Scholz) - член Європарламенту (Німеччина), член Парламентарі за глобальні дії

Олександра Матвійчук  - голова правління Центру Громадянських Свобод,  платформа  «Правозахисний порядок денний»

Григорій Немиря - Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин; член Парламентарів за глобальні дії. (участь уточнюється)

Віктор Мусіяка - заступник голови Конституційної Комісії, Заступник Голови Верховної Ради України ІІ скликання. (участь уточнюється)

Питання до обговорення:

  1. У контексті конституційної реформи в Україні, Міжнародна організація «Парламентарі за глобальні дії» організовують робочий семінар для народних депутатів та експертів з питань приєднання України до Міжнародного Кримінального Суду (МКС).
  2. Ціллю заходу є обмін досвідом між парламентарями про поточні події, проблеми та застереження щодо ратифікації Римського статуту Україною з метою вирішення технічних аспектів, пов'язаних з процедурно-правовими питаннями ратифікації та імплементації Статуту на національному рівні.
  3. Парламентарі з різних країн поділяться своїм досвідом роботи з МКС та імплементацією Римського статуту в своїй країні.

З питань акредитації на прес-конференцію та за додатковою інформацією прохання звертатись до Марії Іваник за телефоном +38 (050) 705 86 72, e-mail: ccl.org.ua@gmail.com

 

Інформаційна довідка.

Парламент за глобальні дії (Parliamentarians for Global Action)

Парламентарії за глобальні дії (ПГА) є найбільшою транснаціональною мережею членів парламентів з усіх регіонів світу, які підтримують ефективне функціонування Міжнародного кримінального суду і подолання безкарності.

Римський статут МКС набув чинності 1 липня 2002 року, тим самим ввів у дію юрисдикцію МКС. До злочинів, які розглядає МКС, належать геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини агресії. Після ратифікації Римського статуту Україною, Міжнародний Кримінальний Суд володітиме юрисдикцією по притягненню до відповідальності осіб, які вчинили найжорстокіші порушення прав людини та гуманітарного права на території держави або по відношенню до громадянина цієї держави.

Платформа “Правозахисний порядок денний” – неформальна коаліція правозахисних організацій, що працюють у сфері моніторингу,  аналізу та розробки законодавства відповідно до основних засад прав людини та основоположних свобод. Учасниками Платформи виступають Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, Центр Громадянських Свобод, Amnesty International в Україні, Центр інформації про права людини, Центр досліджень правоохоронної діяльності, Будинок прав людини в Києві, Центр “Соціальна Дія” Проект “Без кордонів”, Євромайдан SOS.

 

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-