Брифінг Інформаційного центру РНБО про події в зоні АТО. Інформував речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко

Брифінг Інформаційного центру РНБО про події в зоні АТО. Інформував речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко

Укрінформ
17 липня, о 12.00 у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (зал на 1 поверсі)  відбувся брифінг Інформаційного центру РНБО про  події в зоні АТО. Інформував речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

17 липня, о 12.00 у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (зал на 1 поверсі)  відбувся брифінг Інформаційного центру РНБО про  події в зоні АТО. Інформував речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Підсумкові матеріали:

У Краматорську і Слов'янську відновлено рух громадського траспорту - РНБО

У Слов'янську та Краматорську відновили рух тролейбуси, міста повертаються до спокійного життя.
Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент Укрінформу.
За словами Лисенка, у звільнених містах запрацювали магазини, відновлюється мирне життя. «Повністю виплачуються пенсії, соціальні допомоги і зарплати бюджетникам. Фахівці з різних куточків України надають населенню медичну та психологічну допомогу», - сказав він.
Водночас речник РНБО зазначив, що у Краматорську досі без централізованого водопостачання залишаються багатоповерхові будинки в центрі. «Для вирішення даної проблеми по місту курсують 15 автоцистерн», - наголосив він.
Повернути найближчим часом водопостачання пообіцяли і в Слов'янську. «Найближчим часом постачатиметься вода: резервуари наповнені, йде очищення води перед подачею у водогін», - запевнив Лисенко.
Він додав, що швидкими темпами у Слов'янську триває і відновлення електропостачання житлових районів міста. «Зараз до електроенергії підключено 70% споживачів», - сказав речник РНБО.

Терористи підірвали шляхопровід на Донеччині - РНБО

У районі м. Докучаєвська Донецької області в середу на автошляху «Велика Новоселківка - Амвросіївка» бойовики здійснили спробу підриву шляхопроводу над залізницею.
Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент Укрінформу.
«Пошкоджено одну опору. Рух вказаною ділянкою обмежено», - сказав Лисенко.

Прикордонників продовжують обстрілювати з російської території

Ситуація на кордоні в зоні АТО залишається складною, обстріли позицій прикордонників та сил АТО часто ведуться з території РФ.
Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
«Наші позиції на цій ділянці були обстріляні артилерією з боку російського населеного пункту Куйбишеве», - сказала Лисенко.
За його словами, проти прикордонників постійно застосовуються системи залпового вогню «Град», важка артилерія та міномети.

Біля Ізвариного з'явилися «зелені чоловічки» - РНБО

Терористи нарощують угруповання сил та засобів на нашій території, в тому числі у їх складі зафіксовані групи військовослужбовців у формі Збройних сил РФ без знаків розпізнавання.
Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
«Така група була помічена в районі селища Ізварине. Угруповання має на озброєнні артилерію та установки «Град», - сказав Лисенко

РНБО розцінює повідомлення про великі людські втрати як дезінформацію з метою посіяти паніку в суспільстві

У телефонних мережах та в інтернеті поширюють дезінформацію, головним чином щодо начебто великих жертв серед українських військових, щоб посіяти паніку в суспільстві.
Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру (ІАЦ) РНБО Андрій Лисенко.
"Учора було зафіксовано чергову хвилю дезінформації з метою поширення паніки в суспільстві", - сказав він.
За словами речника ІАЦ РНБО, українські спецслужби відслідкували декілька бот-атак в інтернеті та масове поширення неперевіреної інформації у телефонних мережах.
"Зокрема, йдеться про розсилку СМС-повідомлень та велику кількість дзвінків до засобів масової інформації начебто від українських військовослужбовців чи їх матерів.  У них повідомлялося про критичний стан наших військових у зоні АТО та начебто великі жертви під час боїв у районі Довжанського, Ізвариного та Червонопартизанська", - зазначив А.Лисенко.
Крім цього, зафіксовані дзвінки про мінування цивільних об'єктів у Києві та інших містах України.
"Багато матерів дійсно піддалися цій провокації. Насправді ці дані не відповідають дійсності", - підкреслив речник ІАЦ РНБО.
Він звернувся до працівників ЗМІ бути вкрай обережними з подальшим використанням неперевіреної інформації та попросив громадян України інформувати про подібні випадки Службу безпеки України.

У разі підтвердження правдивості відео обстрілу України з території Росії «Градами» кадри використовуватимуться в суді - РНБО

Україна шукає підтвердження фактів, викладених у відео про артилерійський обстріл України з території РФ, щоб використовувати їх у судових позовах.
Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
«Все відео, яке матиме фактологічне підтвердження, обов'язково буде використано під час судових засідань», - сказав Лисенко.
За його словами, оприлюднені вчора відео про використання РСЗВ «Град» для обстрілу України з території Росії, перевіряються спеціалістами. «Зараз триває робота над тим, щоб проаналізувати відео, яке виклали вчора в Інтернеті з приводу вогню з установок «Град», та зрозуміти, чи дійсно це  робилося з території РФ», - зазначив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО.
Він запевнив, що, у разі підтвердження, «воно обов'язково увійде до складу тих матеріалів, які підтверджують російську підтримку терористів».

РНБО: російський літак збив український Су-25, пілот живий

Російський військовий літак учора ракетним ударом збив літак Су-25 ЗС України.
Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
"16 липня близько 19.00 з боку Росії здійснено чергову провокацію. Військовий літак збройних сил РФ завдав ракетного удару по літаку Су-25 Збройних Сил України, який виконував завдання на території України. Наш літак був збитий", - сказав він.
Український пілот катапультувався, його евакуйовано у безпечне місце.

Україна учора втратила п'ять героїв - РНБО

У середу, 16 липня, загинули п'ять українських військових, ще 11 отримали поранення в результаті боїв з бойовиками та російськими найманцями на сході України.
Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
"Унаслідок вчорашніх боїв, які дійсно були запеклими, ми втратили п'ять військовослужбовців, 11 отримали поранення", - сказав Лисенко.
За його словами, незважаючи на інтенсивні обстріли та напади з боку терористів, українські військовослужбовці продовжують мужньо виконувати свой обов'язок із захисту Батьківщини.

Знайдено тіла двох пілотів зі збитого Ан-26 - РНБО

Тіла двох пілотів зі збитого на Луганщині з російської зброї літака Ан-26 знайшли.
Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
"Є інформація, що знайшли тіла пілотів", - сказав він, відповідаючи запитання, чи підтверджується інформація про знаходження тіл двох пілотів із збитого Росією транспортника Ан-26.  
Водночас речник РНБО зазначив, що наразі є проблеми з доставкою тіл, оскільки вони знаходяться на підконтрольній терористам території.
Як передавав Укрінформ, 14 липня в Луганській області було збито військово-транспортний літак Збройних сил України Ан-26. На його борту перебувало вісім членів екіпажу.
Влада України не виключає, що літак було збито ракетою з території Росії.
За словами речника АТО Владислава Селезньова, чотирьох пілотів літака Ан-26 вдалося врятувати. Ще двоє інших членів екіпажу поки продовжують перебувати у полоні терористів.
Місцезнаходження інших двох встановлювалося.

У Росії лікуються 16 українських прикордонників - РНБО

Учора внаслідок інтенсивних обстрілів з боку терористів в районі  державного кордону України поблизу населених пунктів Куйбишеве та Гуково 17 українських військовослужбовців, які отримали поранення, були переправлені для надання медичної допомоги на територію Російської Федерації.
Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент Укрінформу.
«Це дозволило врятувати життя наших військових, серед яких були важкопоранені», - сказав Лисенко.
На жаль, сьогодні зранку один боєць Національної гвардії від отриманих ран помер, додав він.
Лисенко зазначив, що звернення до лікувального закладу Росії було вимушеною дією, яка дозволила зберегти життя бійців. «Були дуже важкопоранені хлопці і якби їм не була надана своєчасна медична допомога, вони б усі вмерли», - наголосив він.
Речник РНБО підкреслив, що українська сторона робить все для повернення наших військових до України.

Українські силовики знищили під Маринівкою три ворожі танки та два БТРи - речник РНБО

Українські військовослужбовці впродовж минулої середи знищили у ході боїв під Маринівкою три російські танки, два бронетранспортери та три автомобілі терористів.
Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.
"З учорашнього дня не вщухали бої поблизу Маринівки. Українські військовослужбовці відбили чотири потужні атаки противника. Бойовики наступали під прикриттям п'яти танків і декількох БТРів. Наші військові знищили три танки, два БТР та три автомобілі терористів, які доправляли бойовиків до місця бою", - сказав він.
Усього протягом доби терористи здійснили 27 обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України в районах населених пунктів Тарани, Дмитрівка, Маринівка, Моспине, Шишкове, Червонопартизанськ, Іллівка, Уманське, Стукалова Балка, Земляне, Стара Краснянка, Луганськ, Краснодон, Провалля.

Українська авіація зробила за вчорашній день майже 30 вильотів в зоні АТО

За минулу добу авіація Збройних сил України зробила 12 вильотів літаків та 17 вильотів вертольотів незважаючи на загрозу збиття з боку російських терористів.
Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру (ІАЦ) РНБО Андрій Лисенко.
"За добу здійснено 12 вильотів літаків Повітряних Сил та 17 вильотів вертольотів армійської авіації Сухопутних військ з метою завдання ударів по позиціях бойовиків, доставки гуманітарних вантажів та пошуково-рятувального забезпечення", - сказав він.
За словами речника, бойові літаки ЗСУ завдали декількох точкових ударів по реактивних системах залпового вогню "Град", блокпостах, опорних пунктах, скупченнях живої сили та техніки бойовиків-найманців.
"Літаки військово-транспортної авіації продовжують перевозити гуманітарні вантажі. Кожен такий виліт - це надскладна операція, яка потребує високого професіоналізму та мужності українських пілотів", - наголосив Лисенко.

Загиблий лейтенант Завада увійде в історію Героєм України

Командира роти спецпризначення лейтенанта Богдана Заваду, який мужньо загинув під Маринівкою,  представлено до нагородження званням Героя України.
Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру (ІАЦ) РНБО Андрій Лисенко.
"Міністр внутрішніх справ України подав рапорт Президенту України про присвоєння Богдану Заваді звання Героя України", - сказав він.
Речник ІАЦ РНБО наголосив, що своєю мужністю у бою з ворогом український офіцер допоміг перегрупуватися бійцям Національної гвардії на блокпосту, врятувавши їх життя.
Як повідомлялося, в результаті спроби знищити блокпост під населеним пунктом Маринівка Донецької області за значної переваги сил терористів у бою загинув командир роти спецпризначення із Запоріжжя лейтенант Богдан Завада.
Під час бою лейтенант прикривав особовий склад та особисто вів вогонь з протитанкового гранатомета. Він підбив ворожий БТР та знищив 10 терористів.

Терористи перешкоджають створенню "коридорів" для виходу мирних мешканців - РНБО

У відповіді на масові запити місцевих мешканців про бажання залишити свої населені пункти у районі АТО, українська армія намагається домовитися з терористами про "коридори", але найманці перешкоджають цьому.
Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент Укрінформу.
«Це має масовий характер, мешканці дійсно виявляють бажання залишити свої населені пункти, але їм чиняться перепони з боку терористів, їх не випускають, тому підключаються всі можливі важелі для того, щоб домовитися, зробити так звані коридори, щоб місцеві мешканці могли залишити небезпечні райони», - сказав Лисенко.
Водночас він не зміг повідомити, у яких населених пунктах йдуть перемовини про створення таких коридорів. "Скільки людей, скільки цих міст - точної цифри немає, але є масова потреба у населення покинути", - додав речник РНБО.

Відео з прес-конференції:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-