Ізраїльтяни не готові сформулювати стратегію виходу із ситуації навколо сектору Гази - експерт

Ізраїльтяни не готові сформулювати стратегію виходу із ситуації навколо сектору Гази - експерт

Укрінформ
Нинішня криза в Ізраїлі продемонструвала, що політика Премʼєр-міністра Беньяміна Нетаньягу посилення ХАМАСу для виправдання неможливості створення Палестинської держави зазнала краху.

Про це заявив виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

На його переконання, премʼєр Ізраїлю Нетаньягу діє відповідно до політичної ситуації. "Він у свою чергу чудово розуміє, що йому рано чи пізно прийдеться відповідати за провал сьомого жовтня, тому, на думку дуже багатьох ізраїльських експертів, він зацікавлений у довшій війні саме для того, щоб під час неї знайти варіанти політичного виживання”, – сказав Семиволос.

Директор Центру вважає, що довга війна призводить до серйозних дипломатичних, політичних і економічних втрат для Ізраїлю, тому що вікно можливостей для Тель-Авіва буде зачинятися. І чим далі, тим швидше, а тиск на уряд зростатиме.

Крім того, експерт відзначив той факт, що керівництво Палестинської автономії готове взяти на себе відповідальність за ситуацію в секторі Гази, але за умови, що буде знайдено комплексне рішення, тобто створення Палестинської держави.

“Я думаю, що станом на зараз ця криза якраз і продемонструвала, що політика Беньяміна Нетаньягу, яка була спрямована саме на посилення ХАМАСу, як такого партнера, який дозволяє ізраїльтянам виправдовуватися в неможливості створення Палестинської держави, зазнала краху”, – наголосив Семиволос.

Читайте також: Ізраїль не менше Європи має бути зацікавлений у підтримці України - експерт

Він підсумував, що найбільшою проблемою в конфлікті зараз є те, що ізраїльтяни не мають стратегії виходу із ситуації і неспроможні її сформулювати.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден і його помічники вважають, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу втрачає підтримку ізраїльтян і вже невдовзі може бути вимушений піти у відставку з посади глави уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-