Обшуки в Дубінського: ДБР та СБУ розслідують причетність депутата до схеми виїзду ухилянтів

Обшуки в Дубінського: ДБР та СБУ розслідують причетність депутата до схеми виїзду ухилянтів

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань спільно із Службою безпеки України проводять обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, до якого може бути причетний народний депутат України.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

За даними слідства, у змові з іншими особами народний депутат організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини.

Родич співмешканки фігуранта намагався виїхати з території України до Республіки Молдова автомобілем через один із пропускних пунктів.

Читайте також: У депутата Дубінського проводять обшуки - ЗМІ

Як підставу для перетину державного кордону чоловік надав документи, внесені у систему «Шлях». Ідеться про витяг із розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі країни водіїв, які здійснюють перевезення для потреб Збройних сил України й інших формувань.

Встановлено, що надані документи громадянин отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання громадської організації «Медіаоборона». Сам він пізніше засвідчив, що з діяльністю цієї організації не обізнаний.

За вказівкою депутата чоловік мав насправді прибути до Кишинева й чекати там подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного автомобіля народного обранця з автостоянки місцевого міжнародного аеропорту до Відня.

Генеральний прокурор відкрив кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (організація незаконного переправлення через державний кордон, вчиненого народним депутатом за попередньою змовою з іншими особами) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Особисте зобов’язання та е-браслет: суд обрав запобіжний захід для Дубінського

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

За фактом злочину правоохоронці проводять сім одночасних обшуків у приміщенні громадської організації, її керівника та засновників, місцях їх проживання, а також в інших осіб, які брали участь в організації незаконного перетину.

Як додали у Службі безпеки України, встановлено, що народний депутат організував цілу схему незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Підконтрольну громадську організацію він використовував для внесення «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів.

Частину документів, необхідних для втечі клієнтів за межі України, народний обранець зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

Проводяться комплексні заходи для притягнення до відповідальності організатора та учасників злочину.

Читайте також: Дубінському завтра оберуть запобіжний захід – джерело

Як повідомляв Укрінформ, вранці 1 листопада стало відомо, що правоохоронці проводять низку обшуків у народного депутата Олександра Дубінського. Зокрема правоохоронці перевіряють можливу причетність депутата до організації незаконного переправлення через кордон у змові з іншими особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-