МЗС Австрії викликало російського посла через удар по кафе на Харківщині

МЗС Австрії викликало російського посла через удар по кафе на Харківщині

Укрінформ
МЗС Австрії викликало посла РФ Дмитра Любінського у зв’язку з ракетним ударом по магазину-кафе в селі Гроза на Харківщині, внаслідок чого загинуло 52 людини.

Як передає Укрінформ, про це австрійське зовнішньополітичне відомство повідомило на своїй сторінці в соцмережі X.

"Посла Росії у Відні було щойно викликано через учорашній жахливий ракетний обстріл села в Харківській області, який забрав десятки невинних життів. Атаки на цивільне населення є воєнним злочином. Винні мають бути притягнуті до відповідальності", - заявили в МЗС Австрії.

Як зазначає АРА, у відомстві також підкреслили, що "цією жорстокою атакою на цивільні об'єкти Російська Федерація вкотре порушила міжнародне гуманітарне право". Було заявлено, що Австрія разом з партнерами працюватиме над покаранням відповідальних за воєнні злочини в Україні.

Читайте також: ООН направила експертів у село Гроза після терористичної атаки росіян

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня російські терористичні війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в селі Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем. Унаслідок удару ракетою «Іскандер-М» загинули 52 людини, четверо вважаються безвісти зниклими.

Крім того, 6 жовтня близько 6:45 російські війська завдали ракетних ударів по житлових будинках у Київському та Основ’янському районах м. Харкова. З-під завалів дістали тіло 10-річної дитини. По меддопомогу звернулися близько 20 людей із порізами від скла та забоями. До медзакладів доставили 13 людей, серед них - батьки загиблого хлопчика та його 11-місячний братик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-