У Саміті перших леді і джентельменів візьмуть участь представники десятків країн – Зеленська

У Саміті перших леді і джентельменів візьмуть участь представники десятків країн – Зеленська

Укрінформ
У третьому Саміті перших леді і джентельменів візьмуть участь представники кількох десятків країн світу.

Про це перша леді України Олена Зеленська розповіла під час пресконференції в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Країн дуже багато (візьмуть участь у саміті – ред.): кілька десятків. Це різний формат. Більше ніж на половину ми підвищили кількість людей, які приїдуть до Києва. Із міркувань безпеки не можу поки казати, скільки, а також, хто це буде", – сказала вона.

Водночас перша леді зазначила, що всі саміти фактично проходять у форматі нетворкінг. На її переконання, це завжди сприяє подальшій взаємодії між учасниками. У цьому контексті перша леді наголосила на важливості практичних результатів саміту.

"Я вважаю практичним наслідком цьогорічного саміту – медичне партнерство. Ми багато над цим працювали. Я провела низку переговорів із різними клініками, представниками медичної сфери різних країн", – повідомила Зеленська.

Вона уточнила, що в межах реалізації такого партнерства відбуватиметься обмін досвідом, у тому числі у сфері медичного менеджменту, що сприятиме розвитку відповідних сервісів в Україні.

Читайте також: До Києва прибув британський актор і письменник Стівен Фрай

Окрім практичного результату, перша леді наголосила на необхідності "звірити годинники в ціннісному вимірі".

"Ми побачили, як світ нас підтримав. Більшість людей у світі. Ми хочемо, щоб ця підтримка не згасала. Нам потрібно бачити цих людей, їм потрібно бачити нас, ходити нашими вулицями. Вони мають бачити, що їхні зусилля, ресурси їхніх країн, надані Україні, витрачені недаремно, що вони нам дійсно допомагають виживати і розвиватися", – підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня в Києві відбудеться третій Саміт перших леді і джентльменів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-