В Україні розпочинає роботу новий посол Швеції

В Україні розпочинає роботу новий посол Швеції

Фото
Укрінформ
Новопризначений посол Швеції Мартин Оберг підтвердив готовність його країни й надалі підтримувати Україну та зміцнювати співпрацю між Києвом і Стокгольмом.

Про це йдеться у повідомленніМЗС України за підсумками передачі копій вірчих грамот заступнику міністра Євгену Перебийносу, передає Укрінформ.

Зазначається, що заступник міністра позитивно відзначив високий рівень двостороннього політичного діалогу між двома країнами та подякував Швеції за всебічну підтримку України в її протистоянні російській збройній агресії, зокрема надану нашій державі потужну оборонну допомогу у вигляді зброї та військової техніки.

Зі свого боку, Мартін Оберг підтвердив готовність його країни й надалі підтримувати Україну та зміцнювати співпрацю між Києвом і Стокгольмом.

Сторони також обговорили практичні кроки реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського, підтримку України на шляху до повноправного членства в ЄС, а також обмінялися думками стосовно подальшого розвитку двостороннього співробітництва між двома країнами.

Читайте також: Швеція спрямує на проєкти з відновлення України €522,6 мільйона

Як повідомлялося, Швеція планує надати Україні новий пакет військової підтримки вартістю 3,4 мільярда крон (майже $314 млн), що включатиме переважно боєприпаси і запасні частини до раніше поставлених систем озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-