Під час саміту перших леді та джентльменів відбудеться міжнародна конференція глав МОЗ – Зеленська

Під час саміту перших леді та джентльменів відбудеться міжнародна конференція глав МОЗ – Зеленська

Укрінформ
У межах третього саміту перших леді та джентльменів, що пройде у вересні у Києві і буде присвячений ментальному здоров'ю, відбудеться велика міжнародна конференція міністрів охорони здоров'я.

Про це сказала дружина Президента Олена Зеленська під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року ми плануємо черговий саміт перших леді та джентльменів. Новий саміт буде присвячений ментальному здоров'ю. Під час цього саміту ми також проведемо міжнародну зустріч міністрів охорони здоров'я", - сказала Зеленська.

Вона висловила сподівання, що ця конференція стане початком програми медичного партнерства, яка поєднає конкретні заклади охорони здоров'я в Україні з відповідними закладами світу і допоможе скоординувати міжнародну підтримку.

"І тут дуже потрібна допомога дипломатів, щоб сконтактувати наше Міністерство охорони здоров'я з міжнародними колегами. Це вже активно роблять посольства у Польщі, Литві, Латвії, Північній Македонії, Ірландії, Італії, Німеччині, Нідерландах, Словаччині, Чехії, Швейцарії, Канаді. Чекаємо на відповідні контакти у Великій Британії, США, Японії, Іспанії. Це дуже важливо, бо ми хочемо, щоб цей захід став початком великої співпраці і великих проєктів", - зазначила перша леді.

У контексті ментального здоров'я, за словами Зеленської, йтиметься не тільки про Україну, а про весь світ, бо війна спричиняє кризи, страхи, соціальні, суспільні фобії скрізь. У світі багато й інших випробувань сьогодні, які визначають майбутнє людства. Це і відновлення після важкої пандемічної кризи, і природні катаклізми. "Ось про це все і будемо говорити під час третього саміту", - зауважила вона.

Зеленська переконана, що Україна вже стала прикладом для багатьох країн світу, зокрема у людяності та захисті демократії, але вона також може стати прикладом відновлення, насамперед ментального.

"Бо тільки стійке суспільство має майбутнє. Впевнена, що інформацію про важливість цього напрямку ви донесете людям і лідерам тих країн, з якими працюєте", - сказала вона, звертаючись до українських дипломатів.

Перша леді відзначила важливу роль українського дипломатичного корпусу у залученні міжнародної підтримки під час війни. "Щоразу, коли я здійснюю закордонні візити, коли зустрічаю наших гостей в Україні, я завжди думаю, яку велику роботу роблять дипломати, щоб Україну слухали і чули. Коли бачу людей з українськими прапорами в Європі, США, Азії, зустрічаюся з українськими громадами, завжди бачу зусилля і працю українських послів", - наголосила вона.

Дружина Президента також розповіла про роботу Фундації Олени Зеленської і про важливу діяльність посольств у налагодженні співпраці з міжнародними партнерами. Вона нагадала, що діяльність Фундації зосереджена на трьох важливих напрямках - це гуманітарна допомога, освіта і охорона здоров'я.

"Ваш досвід, дипломатія, вміння вести перемовини за цей час конвертувалися у конкретну допомогу нашим співвітчизникам", - підкреслила перша леді, звертаючись до дипломатів.

Читайте також: Зеленська запросила дружину президента Кореї на Саміт перших леді та джентльменів

Як повідомляв Укрінформ, темою третього Саміту перших леді та джентльменів стане відновлення ментального здоров’я. Йтиметься про страхи і тривоги світу, про те, як їх перемогти, а також про психологічне відновлення – для кожної країни і людини.

Cаміт перших леді та джентльменів відбувся вперше у Києві 23 серпня 2021 року і мав назву «М'яка сила в новій реальності», другий саміт «Україна та світ: майбутнє, яке ми будуємо разом» пройшов 23 липня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-