Суд у Києві заочно арештував ексдепутата Рабіновича

Суд у Києві заочно арештував ексдепутата Рабіновича

Укрінформ
Печерський суд Києва обрав колишньому народному депутату від фракції ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

1 серпня Печерський суд Києва задовольнив клопотання слідчого ДБР та обрав колишньому народному депутату від фракції ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу запобіжний захід у вигляду тримання під вартою.

У ДБР нагадали що 26 липня колишньому народному депутату України повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Повідомлення про підозру здійснено шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль.

Депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

"Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", - зазначили у ДБР.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Справа про держзраду: суд арештував депутата від ОПЗЖ Пономарьова

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 листопада 2022 року достроково припинила повноваження народного депутата Вадима Рабіновича, якого раніше було позбавлено громадянства України.

За інформацією слідства, Рабінович переховується за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-