Вишневського звільнили з посади заступника голови НАЗК

Вишневського звільнили з посади заступника голови НАЗК

Укрінформ
Заступника голови Національного агентства з питань запобігання корупції Андрія Вишневського звільнили з посади.

Як передає Укрінформ, про це інформують у НАЗК.

“Сьогодні, 26 липня 2023 року, заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Андрій Вишневський залишив свою посаду”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у НАЗК Вишневський займався питаннями антикорупційної політики, міжнародного співробітництва та запобігання корупції.

“Його зусилля були важливі в розробці та ухваленні Кабінетом Міністрів України стратегічно важливого для держави документа – Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки, низки законопроєктів, а також для залучення підтримки та посилення співпраці з міжнародними партнерами й громадянським суспільством. Тим не менш, Андрія Вишневського звільнено на підставі пункту 1 частини 1 статті 41 Кодексу законів про працю (Додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця з окремими категоріями працівників за певних умов). А саме пан Андрій одноосібно ініціював зняття з розгляду розробленого НАЗК та внесеного на розгляд Кабінету Міністрів України законопроєкту, який безпосередньо впливає на стабільність та ефективність роботи Національного агентства”, - ідеться в повідомленні.

У НАЗК віддали належне зусиллям Вишневського задля розвитку антикорупційної політики України та дякували за співпрацю.

“Проте Національне агентство зауважує, що певні одноосібні рішення на посаді такого рівня можуть поставити під загрозу ефективну роботу інституції та є неприпустимими під час воєнного стану”, - наголосили у відомстві.

Наразі до затвердження кандидатури нового профільного заступника відповідні напрямки роботи координує безпосередньо голова НАЗК.

Як повідомлялося, 12 серпня 2022 року голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков призначив своїм заступником Андрія Вишневського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-