Єрмак відзначив конструктив у відносинах України з Ватиканом

Єрмак відзначив конструктив у відносинах України з Ватиканом

Укрінформ
Україна перебуває у конструктивних відносинах із Ватиканом у контексті вирішення гуманітарних питань.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак сказав під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Єрмак наголосив, що Україна не потребує медіації з Російською Федерацією, однак українська влада вітає прагнення Ватикану допомогти у вирішенні гуманітарних питань, зокрема щодо повернення полонених громадян і депортованих до Росії дітей.

Читайте також: Посланець Папи Римського працює над механізмом повернення викрадених дітей до України

Керівник ОП нагадав, що посланник Папи Римського кардинал Маттео Зуппі на початку червня відвідав Україну та обговорив із Президентом Володимиром Зеленським гуманітарну взаємодію між державами. Потім Зуппі відвідав РФ, після чого, за словами Єрмака, посланник Папи заявив, що Ватикан готовий сприяти Україні в поверненні полонених і депортованих дітей.

«На сьогодні у нас конструктив (у відносинах – ред.)», – підсумував Єрмак.

Як повідомлялося, раніше Папа Римський заявляв, що Ватикан бере участь у так званій миротворчій місії, щоб спробувати покласти край війні Росії проти України.

Читайте також: Війна в Україні вимагає креативних зусиль на шляху до справедливого миру - Папа Римський

Президент України Володимир Зеленський у травні відвідав Ватикан і зустрівся з Папою Римським. Вони обговорили, зокрема, українську Формулу миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-