Суму застави для екснардепа Микитася знову зменшили: тепер це ₴20 мільйонів

Суму застави для екснардепа Микитася знову зменшили: тепер це ₴20 мільйонів

Укрінформ
Колишнього народного депутата Максима Микитася, якого обвинувачують у пропозиції надання хабаря меру Дніпра Борису Філатову, залишили під вартою ще на 60 діб.

Таке рішення ухвалили судді ВАКС, передає Укрінформ із посиланням на Центр протидії корупції.

Микитась залишиться в СІЗО до 8 вересня, однак він може вийти під заставу, розмір якої зменшили удвічі: із 40 до 20 мільйонів гривень.

Нагадаємо: у жовтні минулого року слідчий суддя обрав колишньому депутату заставу у 260 мільйонів, згодом апеляція зменшила її розмір до 100 мільйонів. Потім заставу зменшували ще декілька разів, останнього разу із 80 до 40 мільйонів гривень.

Читайте також: Суд продовжив арешт Микитася у справі про рекордний хабар ще на два місяці

В суді Микитась скаржився на погані умови у СІЗО, а його адвокат надала понад 30 подяк і різних відзнак, які, на думку сторони захисту, позитивно характеризують обвинуваченого. Також захист говорив про те, що в доньок Микитася скоро день народження, відтак звільнення його з-під варти під заставу може стати для них подарунком.

Адвокати Микитася наголошували на тому, що він нібито не може сплатити 40 млн грн, оскільки, за версією захисту, значну частину статків він роздав на благодійність.

Читайте також: Микитася арештували на два місяці, застава - 260 мільйонів

На підтвердження цього Микитась навіть надав фото ремонту рідної школи, який він нібито зробив власним коштом. Також Микитась говорив, що активно підтримує ЗСУ.

Для посилення ефекту в залу засідань запросили лікаря, який мав підтвердити, що стан здоров'я обвинуваченого не дозволяє йому перебувати в СІЗО, однак його аргументи почути не вдалося, адже у цій частині засідання було закритим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-