РПЦ перейшла на «путініанство»: дайджест пропаганди за 12 червня 2023 року

РПЦ перейшла на «путініанство»: дайджест пропаганди за 12 червня 2023 року

Укрінформ
У Москві вирішили, що заповідь «не убий» є «дискредитацією армії». 

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав головні фейки та наративи пропаганди за 12 червня.

  1. Ціну путінського «обурення» визначать репарації
  2. Премії пропагандистам у 10 разів дорожчі за життя
  3. Патріарх Кирил вважає Ісуса Христа єретиком
  4. Про що мовчали у день Росії

Ціну путінського «обурення» визначать репарації

Путін 12 червня на урочистому прийомі на честь Дня Росії, з келихом шампанського в руці та посмішкою на обличчі, вдавав із себе «великого гуманіста». Він висловив обурення нібито ударами ЗСУ по житлових кварталах і назвав їх безглуздими.

«Незрозуміло, навіщо це робиться? Заради чого? У чому сенс? І щодо явно гуманітарних об’єктів – це дивно! І адже військового сенсу немає жодного», – переймався він.

НАСПРАВДІ, в той час, коли Путін займався лицемірним моралізаторством, стало відомо, що росіяни бомбили місто Оріхів Пологівського району Запорізької області. Три керовані авіабомби влучили по території міста: зруйновано приватні будинки та комунікації. Від отриманих травм загинув 48-річний чоловік. 

Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС щонайменше 16 000 українців уже втратили свої домівки, — заявив генсек ООН Антоніу Гутерреш.

На кінець травня тільки в Харкові через постійні обстріли дах над головою втратили або мають пошкоджене житло 150 тисяч місцевих жителів.

Загалом, станом на квітень (тобто ще без урахування каховської трагедії та інших руйнувань) сума збитків житлового фонду України внаслідок російської агресії досягла $54,4 млрд. Кількість пошкоджених чи зруйнованих житлових будинків на той час складала майже 158 тисяч.

Тому ціну путінському лицемірному «обуренню» руйнуванням в Україні визначить сума репарацій, яку Росія неодмінно заплатить.

Премії пропагандистам у 10 разів дорожчі за життя

Цікаві й одержувачі державних премій Росії. Серед нагороджених не виявилося жодного військового. Лише після церемонії Путін з’їздив до Центрального військового клінічного госпіталю, де вручив нагороди пораненим окупантам. Там він розповів дивну історію про те, як старший лейтенант вивів цілу бригаду з оточення.

НАСПРАВДІ, якщо старлеї виводять цілі бригади з оточення, то премії генералам дійсно немає за що давати.

Проте п’ять премій із дев’яти дісталися пропагандистам і тим, хто займався злочинами на окупованих територіях України.

У номінації «за гуманітарну діяльність» переможцем став режисер-пропагандист Карен Шахназаров, який бере активну участь в антиукраїнських телевізійних ток-шоу, зокрема, у Соловйова.

Держпремію «за благодійну діяльність» отримала голова одного із департаментів загальноросійського «народного фронту» Юлія Зімова, яка на тимчасово окупованих територіях України займалася депортацією людей (зокрема, в Маріуполі). 

«За правозахисну діяльність» держпремію вручили голові благодійної організації «Справедлива допомога Доктора Лізи» Ользі Демичевій. Під час нагородження, вона зазначила, що вважає «СВО – правозахисною операцією».

Держпремії в галузі літератури та мистецтва отримали відразу троє. Серед них колектив, який працював над останньою космічно-кінематаграфічною брехнею Росії –  фільмом «Виклик»: гендиректор «Першого каналу» Костянтин Ернст, режисер Клім Шипенко та актриса Юлія Пересільд. Кінокритики відзначали «пристрасні монологи» героїв «про національний характер», а також значущість картини виключно «з політичної точки зору».

Премію в номінації літератури та мистецтва також отримала худкерівник Державного російського народного хору ім. П’ятницького Олександра Пермякова. Вона разом із колективом хору ще у березні 2022 року підтримала вторгнення в Україну, за що потрапила у відповідний санкційний список України.

Кожен лауреат отримає по 10 млн рублів. За загиблих мирних мешканців внаслідок Каховської трагедії, наприклад, пообіцяли лише мільйон. Пріоритети – зрозумілі.

Патріарх Кирил вважає Ісуса Христа єретиком

12 червня стало відомо про чергову постанову «міністерства православ’я РФ» – РПЦ: «пацифізм несумісний із вченням православної церкви і в різні епохи був присутній у єретичних доктринах».

Про це йдеться у матеріалах до засідання церковного суду, на якому розглянуть висловлювання забороненого до служіння костромського священика Іоанна Бурдіна, який виступає проти війни в Україні.

НАСПРАВДІ, таким чином, патріарх Кирил вже юридично формалізує порушення однієї з головних християнських заповідей: «не вбий».

Російська православна церква перетворюється на путінську секту, основна місія якої – підтримувати стабільність його влади.

Цього, до речі, не приховують і в самій РПЦ. У матеріалах справи церковний суд планує вивчити висловлювання Бурдіна, з яких «видно його антиросійську політичну позицію, яка в нашій країні сприймається як неприйнятна».

Суд вважає, що проповідь у березні 2022 року, де Бурдін заявив, що церква не може залишатися осторонь, коли одні християни вбивають інших, є «дискредитацією армії».

З огляду на все це, залишилося дочекатися тільки, коли РПЦ назве єретиком Ісуса Христа. Адже його Нагірна проповідь абсолютно дисонує з «проповідями» Путіна, Дугіна та інших сучасних московських «християн». Фактично РПЦ вже замінила християнство на «путініанство». Що, власне, мало рано чи пізно статися, виходячи з ідеології рашизму.

Про що мовчали у день Росії

І наостанок про сам День Росії, який відзначався 12 червня. Протягом усього дня, як і торік, винуватиця торжества перебувала у пропагандистському хороводі мрій про минуле.

НАСПРАВДІ, навіть з перспективи повернення в минуле, яким Путін замінив росіянам майбутнє, усе дуже погано.

Підраховано, що 33 роки повної незалежності російської влади (хто б її не утримував) від власного народу перевершили шкоду від гітлерівської окупації 1941-1945 рр.

Втрати населення – 26 млн: за прогнозом Держкомстату від 1990 року, у РФ на початок цього року мало б жити 172,4 млн чоловік. Але за фактом зараз 146 млн.

Втрати доходів – 41%: Наявні доходи 80% росіян (без багатіїв) торік склали в середньому 25 960 рублів ($310) у місяць.

Втрати економіки – 40%, виробництва – 66%, сільського господарства – 44%, активів – 56%.

Про геополітичні втрати внаслідок нескінченних війн, головною з яких стала українська, годі й говорити. Ці 33 роки остаточно довели, що Росія дійсно ніяка не «велика», а настільки деградуюча країнащо й Христос в ній довше б не вижив. 

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-