Хмельницькі екологи встановили причину мору риби у Південному Бузі

Хмельницькі екологи встановили причину мору риби у Південному Бузі

Укрінформ
Хмельницькі екологи провели лабораторні дослідження проб води, які відібрали 17 травня з Південному Бузі, і встановили причину мору риби, який спостерігається у Хмельницькому. Він пов'язаний з незначним перевищенням показника біохімічного споживання кисню, який свідчить про забруднення водойми.

Про це повідомила у Фейсбуці Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області, передає Укрінформ.

“Інспекцією були відібрані проби води, за результатами інструментально-лабораторних досліджень яких встановлено перевищення показника БСК, який свідчить про забруднення водойми. В точці відбору на р. Південний Буг по вул. Кооперативній цей показник становив 3,4 мг/дм3, а в точці відбору по вул. Північній - 3,6 мг/дм3 (при нормі 3,0 мг/дм3). Показник розчиненого у воді кисню становив від 4,2 до 4,4 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0 мг/дм3)”, - йдеться в повідомленні.

За даними облінспекції, комісією була зафіксована загибель товстолоба (146 екз.), коропа (7 екз.), щуки (1 екз.), карася (1 екз.).

Розмір збитків завданих довкіллю внаслідок мору риби становить 562 тис. 139 гривень.

У Держекоінспекції зазначили, що матеріали передали правоохоронним органам у порядку статті 214 для встановлення причин загибелі водних живих біоресурсів та притягнення винних осіб до відповідальності.

Читайте також: В Одесі перевірили пляжі на відповідність екологічним нормам

Як повідомляв Укрінформ, Державна екологічна інспекція з початку повномасштабної війни зафіксувала понад 2,3 тис. випадків шкоди довкіллю на суму близько 1,9 трлн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-