Двопартійна угода щодо скорочення витрат у США не вплине на підтримку України – Білий дім

Двопартійна угода щодо скорочення витрат у США не вплине на підтримку України – Білий дім

Укрінформ
Угода між республіканцями й демократами в Конгресі США щодо підвищення ліміту держборгу США та скорочення витрат не обмежить здатності адміністрації Байдена отримати нового масштабного фінансування для підтримки України.

Про це однозначно заявила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні директорка адміністрації з питань управління та бюджету Шаланда Янг, передає власний кореспондент Укрінформу.

У відповідь на запитання, чи очікують у Білому домі, що двопартійна угода матиме вплив на здатність адміністрації отримати додаткове фінансування для України Янг чітко відповіла: «Ні».

Читайте також: Байден і Маккарті намагаються переконати Конгрес підтримати підвищення ліміту держборгу – CNN

Таким чином, вона підтвердила, що новий масштабний пакет допомоги для України не фігурує в контексті переговорів про скорочення бюджетних витрат та підняття ліміту державного боргу.

Як повідомляв Укрінформ, вихідними Президент США Джо Байден і спікер Палати представників республіканець Кевін Маккарті досягли попередньої угоди про підвищення боргу федерального уряду до $31,4 трильйона. Це дасть змогу американській економіці уникнути дефолту. Однак тепер спільне рішення з цього приводу мають ухвалити республіканці та демократи в Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-