Вучич заявив, що «Майдану в Белграді не буде» - посольство України відреагувало

Вучич заявив, що «Майдану в Белграді не буде» - посольство України відреагувало

Укрінформ
Посольство України в Сербії засудило згадки у негативному контексті подій Революції гідності будь-якими іноземними посадовцями, розцінивши це як спробу втручання у внутрішні справи України.

Про це йдеться в оприлюдненій у Фейсбуці заяві посольства України в Сербії щодо слів президента Сербії, що «Майдану в Белграді не буде», передає Укрінформ.

У дипломатичному відомстві зауважили, що останніми роками Революція гідності в Україні регулярно згадується в політико-інформаційному просторі Сербії, і часто у негативному контексті.

«Цей рік не став винятком, бо український Майдан знову згадали у негативному світлі. У зв'язку з цим посольство України в Сербії вкотре ще раз офіційно заявляє, що держава Україна не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в Республіці Сербія. Водночас посольство вважає неприйнятними спроби втручання у внутрішні справи України, особливо публічні негативні оцінки щодо свідомого європейського вибору українського народу з боку будь-яких іноземних посадовців», - заявили у посольстві.

Українські дипломати акцентували, що те, що іноді намагаються подати у негативному контексті як "український сценарій", насправді є боротьбою українського народу за свої права проти корумпованої та тоталітарної влади.

«Це європейський вибір більшості українців, за який ми заплатили і дорого платимо. Будь-яка оцінка цього вибору, позитивна чи негативна, є справою виключно українського народу», - наголошується у коментарі.

У посольстві України висловили сподівання, що всі, хто підтримує євроінтеграцію Сербії, поважатимуть європейський вибір дружнього слов'янського народу – українців.

Читайте також: Вучич заявив, що залишить пост лідера правлячої Сербської прогресивної партії

«Більше того, ми очікуємо від Сербії не публічного осуду європейського вибору українського народу, а засудження жорстокої агресії російської федерації, керівництво якої вирішило розпочати широкомасштабне вторгнення в Україну, щоб покарати її прагнення свободи та право обирати свій шлях», - заявили у посольстві.

Як повідомлялося, президент Сербії Александр Вучич заявив, що попри протести із закликами до нього залишити посаду, «Майдану в Белграді не буде».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-