Конкретика щодо припинення поставок рф іранських дронів можлива за кілька тижні — посол в Ізраїлі

Конкретика щодо припинення поставок рф іранських дронів можлива за кілька тижні — посол в Ізраїлі

Укрінформ
Україна опрацьовує питання припинення поставок росії іранських дронів і в двосторонньому форматі з Ізраїлем, і в тристоронньому із залученням Сполучених Штатів Америки, для ухвалення конкретних рішень потрібно ще декілька тижнів.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у п'ятницю на пресконференції в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Це робиться і в тристоронньому режимі з США, і в двосторонньому режимі, тобто питання запобігання передачі дронів опрацьовується нами постійно і на всіх рівнях", - сказав дипломат.

Він додав, що Ізраїль має власну зацікавленість у вирішенні цього питання, оскільки іранські дрони можуть використовуватися і проти нього.

Посол України також поінформував, що ізраїльська сторона активно вивчає український досвід протидії дроновим атакам.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти Ірану за поставки росії БПЛА та ракетні програми

Водночас він спрогнозував, що конкретні рішення стосовно припинення поставок дронів-камікадзе до росії можуть бути ухвалені за декілька тижнів.

"Для того, щоб саме по іранських дронах була конкретика, я сподіваюсь, що нам потрібно буде ще декілька тижнів, тому що уряд (Ізраїлю - ред.) тільки приступив, і треба приймати рішення, зважаючи на позицію США як їхнього основного стратегічного партнера, і на інтереси суспільства", - зазначив Корнійчук.

Як повідомлялося, речник держдепартаменту США Нед Прайс заявив 4 січня, що Сполучені Штати вели перемовини з Ізраїлем щодо можливостей припинення витоку зброї з Ірану, зокрема постачань дронів-камікадзе до росії. За словами Прайса, відповідне питання стало предметом розмов зі структурами Ізраїлю по лінії як держдепартаменту, так і Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-