Суд дозволив арештувати ексміністра оборони Єжеля, який погодив «Харківські угоди»

Суд дозволив арештувати ексміністра оборони Єжеля, який погодив «Харківські угоди»

Укрінформ
Київський апеляційний суд розглянув скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому міністру оборони України, який погодив “Харківські угоди” про продовження базування у Криму Чорноморського флоту рф.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, у квітні 2010 року ексміністр за попередньою змовою з колишніми президентом, прем'єр-міністром, міністром юстиції та міністром закордонних справ, в порушення законодавства, без фактичного розгляду проєкту Угоди між Україною та російською федерацією з питань перебування Чорноморського флоту рф на території нашої держави відповідними органами та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.

У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ ЧФ російської федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та надалі – вторгнення збройних сил російської федерації і окупації ними АР Крим і міста Севастополь.

Наразі підозрюваний переховується від органів досудового розслідування за межами території України та оголошений у розшук.

Читайте також: Харківські угоди: ексміністру оборони Єжелю оголосили підозру за сприяння окупації Криму

Досудове розслідування даної кримінальної справи здійснювали слідчі ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня поточного року колишньому міністру оборони України Михайлу Єжелю, який, погодивши підписання Харківських угод, сприяв російській федерації в окупації Автономної Республіки Крим, повідомили підозру у держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-