Кондратюк зустрілась зі спікером парламенту Сінгапуру - говорили про АСЕАН та цифрову безпеку

Кондратюк зустрілась зі спікером парламенту Сінгапуру - говорили про АСЕАН та цифрову безпеку

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк на полях парламентського Саміту G20 провела зустріч зі спікером парламенту Республіки Сінгапур Тан Чуан-Джином, під час якої сторони обговорили напрямки розширення співпраці між Україною та Сінгапуром.

Про це Кондратюк повідомила у Фейсбуці.

"Разом із паном спікером ми обговорили напрямки розширення співпраці між нашими країнами і парламентами. Ми вітаємо рішення АСЕАН схвалити приєднання України до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії", – написала Кондратюк.

Окремо сторони торкнулися питання цифрової безпеки. Кондратюк наголосила, що Україна впевнено протидіє російським кібератакам, пропаганді та іншим загрозам в інформаційному просторі.

"Маємо унікальний та успішний практичний досвід такої інформаційної оборони, яким можемо ділитися із Сінгапуром та іншими країнами цивілізованого світу", – додала вона.

Кондратюк також запросила Тан Чуан-Джина взяти участь у Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, а парламентаріїв Сінгапуру –здійснити візит в Україну.

Читайте також: Закриття «моря і неба»: Кондратюк запропонувала Кореї приєднатися до санкцій проти рф

Вона зауважила, що Сінгапур не лише засудив агресію рф, але й запровадив фінансові санкції та заходи експортного контролю проти країни-агресора.

"Ми також щиро цінуємо виділення двох траншів гуманітарної допомоги для України та підтримку Сінгапуром низки ключових для України ініціатив в рамках ООН. Усе це є свідченням готовності Сінгапуру захищати міжнародне право і підтримувати тих, хто виступає за збереження базових принципів цивілізованого співіснування держав", – додала Кондратюк.

За її повідомленням, Тан Чуан-Джин розповів, що "ніхто б не хотів повторення того, що відбувається в Україні, у своїй державі, Сінгапур відданий принципам міжнародного права".

Як повідомлялося, Кондратюк очолює делегацію ВР для участі у восьмому Саміті голів парламентів G20, який відбувається 6-7 жовтня в Джакарті (Республіка Індонезія).

Фото: Олена Кондратюк, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-